Tort cu crema de lamaie

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 9932 vizualizari

 

Ador torturile cu crema dulce-acrisoara.Acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 linguri faina ,
  • coaja de lamaie ,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 5 galbenusuri ,
  • 200 gr zahar ,
  • 75 ml zeama de lamaie ,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • 70 gr unt,
  • 250 gr mascarpone ,
  • 200 ml frisca lichida
  • sirop:
  • 400 ml apa ,
  • 150 ml zahar ,
  • 30 ml zeama de lamaie
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida ,
  • 2 galbenusuri ,
  • 50 gr zahar ,
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile  omogenizam , apoi adaugam faina cernuta in ploaie . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o forma de tort . Dam forma la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) .Scoatemblatul si il lasam sa se raceasca .

Preparam siropul . Punem la foc apa, zaharul si zeama de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste . Dam vasul jos si ilasam sa se raceasca .

Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul , zeama de lamaie, coaja de lamaie si untul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic . Amestecam constant pana  crema incepe sa se ingroase . Dam craticioara jos si lasam compozitia sa se raceasca . In creama racita adaugam mascarponele , omogenizam bine compozitia , apoi frisca batuta .

Taiem blatul racit pe orizontala  in 3 felii .
Montam tortul in forma in care a fost copt blatul . Alternam feliile de tort insiropate cu creama ., incepand si terminand cu blat .Dam forma la frigider pentru cateva ore .
Batem frisca ramasa si imbracam tortul .
Punem intr-o craticioara cu fund dublu  galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie . Le punem pe foc mic si amestecam pana crema se ingroase .Lasam sa se raceasca si o turnam deasupra  .
Lasam tortul la rece pana in momentul servirii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort “Mama”, cu crema de lamaie si jeleu de zmeura