Tort cu crema de lamaie

de katty in Dulciuri, 20 Dec 2014 | 5300 vizualizari

 

Ador torturile cu crema dulce-acrisoara.Acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua ,
  • 5 linguri zahar ,
  • 5 linguri faina ,
  • coaja de lamaie ,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 5 galbenusuri ,
  • 200 gr zahar ,
  • 75 ml zeama de lamaie ,
  • coaja rasa de lamaie ,
  • 70 gr unt,
  • 250 gr mascarpone ,
  • 200 ml frisca lichida
  • sirop:
  • 400 ml apa ,
  • 150 ml zahar ,
  • 30 ml zeama de lamaie
  • decor:
  • 200 ml frisca lichida ,
  • 2 galbenusuri ,
  • 50 gr zahar ,
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Incepem cu prepararea blatului .Separam albusurile si le batem impreuna cu praful de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile omogenizam , apoi adaugam faina cernuta in ploaie . Amestecam usor cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o forma de tort . Dam forma la cuptor pana este gata (trece proba scobitorii) .Scoatemblatul si il lasam sa se raceasca .



Preparam siropul . Punem la foc apa, zaharul si zeama de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste . Dam vasul jos si ilasam sa se raceasca .



Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul , zeama de lamaie, coaja de lamaie si untul intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic . Amestecam constant pana crema incepe sa se ingroase . Dam craticioara jos si lasam compozitia sa se raceasca . In creama racita adaugam mascarponele , omogenizam bine compozitia , apoi frisca batuta .



Taiem blatul racit pe orizontala in 3 felii .

Montam tortul in forma in care a fost copt blatul . Alternam feliile de tort insiropate cu creama ., incepand si terminand cu blat .Dam forma la frigider pentru cateva ore .

Batem frisca ramasa si imbracam tortul .

Punem intr-o craticioara cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie . Le punem pe foc mic si amestecam pana crema se ingroase .Lasam sa se raceasca si o turnam deasupra .

Lasam tortul la rece pana in momentul servirii .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Ina 1

27.12.2014, 12:06

Ce racoritor trebuie sa fie

Constelatialeu 1

27.12.2014, 12:30

Xandrinne 1

28.12.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie