Desert tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure

de mirela0911 in Torturi, 2 Iun 2019 | 7859 vizualizari

 

Este un tort delicios din care mananci pana uiti de tine! :D 
Se potriveste oricarui eveniment important din familie.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg apa rece
  • 2 lg ulei

Crema:

  • 500 g mascarpone
  • 397 g lapte condensat indulcit cu cacao
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • fructe de padure (congelate am avut)

Sirop:

  • 1 cana apa
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pt. decor:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 6 lg lapte
  • 3 pic esenta rom
  • fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare ca pentru bezea. Se toarna cele 2 lg de apa si esenta de vanilie si se mai mixeaza 5 secunde. Se lasa deoparte. 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Cu o spatula se amesteca usor. Se incorporeaza faina in 2 reprize, cu miscari usoare. Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalizt la 180 de grade pentru cca 35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate apoi pe un gratar si se lasa la racit.

Siropul: Se fierbe apa cu zaharul apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de vanilie si se lasa se se raceasca complet.

Crema: Intr-un bol se pune mascarpone si se adauga crema de lapte condensat. Se mixeaza impreuna pana devine omogena. Se mixeaza separat smantana pentru frisca si se pune peste crema. Se amesteca usor cu o spatula. Se da la rece pana in momentul asamblarii tortului sau se poate pregati chair inainte de a asambla tortul.

Se taie blatul in 3 parti egale. Se asaza un blat pe un platou si se insiropeaza. Se pune o parte din crema iar deasupra se asaza fructe de padure, apasandu-le putin sa intre in crema. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu o parte de crema si fructe de padure. Deasupra se asaza ultimul blat si se apasa putin pentru a se lipi bine crema de blaturi.

Intr-un bol se mixeaza smantana pentru frisca cu cele 2 lg de zahar pudra. Se unge tortul cu frisca pe toata suprafata acestuia. Se da la rece.

Intre timp se pune ciocolata amaruie impreuna cu laptele intr-o craticioara. Se amesteca pana se topeste ciocolata si devine omogena. Se lasa sa se racoreasca usor. Se scoate tortul de la rece si se toarna pe margine ciocolata topita lasand sa se prelinga pe margini.

Din restul de frisca se fac moatze deasupra tortului. Se asaza cateva fructe de padure dupa imaginatie. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii este de 25 cm.

2

Nu este nevoie de zahar in crema deoarece laptele condensat este foarte dulce.

3

Se poate orna in fucntie de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lapte condensat si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort M&G