Tort de ciocolata umplut cu menta

de Miha in Torturi, 3 Oct 2009 | 10336 vizualizari

 

Zilele trecute a fost ziua bunicii copiilor :P si cu aceasta ocazie am facut un tort pe care l-am savurat in familie,dupa ce-am cantat regulamentar "multi ani traiasca" :))

Pentru realizarea acestui tort m-am inspirat de la minunata Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • Decorul pentru blat:
  • 30 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g albus (1 albus de la un ou mediu)
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • 10 g cacao
  • Blat:
  • 115 gr zahar
  • 115 gr faina
  • 3 oua
  • Mousse-ul de menta:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml sirop natural de menta
  • 350 g frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • Sirop de zahar ars:
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata umplut cu menta:

Vom incepe cu decorul pentru blat.


Amestecam toate ingredientele,faina, zahar, albus, unt si cacao.

Pasta obtinuta,o intindem pe o bucata de hartie de copt de dimensiunea tavii de cuptor,tava in care vom coace blatul.



Cu ajutorul unui pieptan de cofetarie,trasam linii de-a lungul foii de copt.

Bagam foaia cu decor la congelator,trebuie sa fie super inghetat.


Blat:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina amestecand de jos in sus.



Scoatem decorul bine inghetat de la congelator si turnam peste el aluatul pentru blat.


Coacem in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 10 minute.



Rasturnam blatul pe o suprafata abundent pudrata cu zahar,apoi taiem o fasie de dimensiunea cercului in care vom face tortul.



Imbracam cu fasia marginea cercului, avand grija ca decorul sa vina spre exterior, iar restul aluatului ramas il taiem in bucatele si le asezam la baza tortului.


Mousse de menta:


Gelatina o punem la inmuiat in 5 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si siropul de menta.Amestecam pana la omogenizare.

Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.


Sirop de zahar ars:


Zaharul il caramelizam dupa care il "stingem" cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.Adaugam si lichiorul.


Glazura de ciocolata:


Topim la foc mic ciocolata cu frisca si cand ciocolata s-a topit complet dam deoparte si lasam sa se raceasca cateva minute, dupa care adaugam si lichiorul.




Asamblare:


Umplem tortul cu mousse si il dam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.


Lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei si cand este aproape rece o adaugam peste mousse.



Punem din nou la frigider pana se intareste si glazura.



Am ornat cu frisca si batoane de ciocolata cu crema de menta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata umplut cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Miha 1

05.07.2010, 22:51

Multumesc Julie!

elena1988 1

06.03.2011, 08:27

babi5 1

19.12.2014, 13:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea