Tort rosu

de laura_n in Torturi, 27 Mai 2012 | 5954 vizualizari

 

Va prezint un altfel de tort rosu cu o crema ...delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara)
  • suc de la 2-3 sfecle rosii (foarte important- eu am ales o sfecla foarte curata,din supermarket; cea din piata este plina de pamant si afecteaza si gustul)
  • esenta vanilie (sau se poate incerca si cu esenta de lamaie)
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza de vaci (preferabil grasa)
  • 100 gr zahar pudra (pt crema- daca se doreste mai dulce se poate adauga zahar mai mult.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit,se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna,insa daca se vrea o culoare intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min,dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, amestecam branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore.

Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta.

In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.

Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac.

Eu am facut doua torturi de acest fel, unul imbracat in frisca si unul imbracat in fondant, ornat cu elemente din fondant. 

Gustul este minunat, crema este si fina si consistenta. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

iry-gabriela 1

28.05.2012, 23:48

ce bunatate trebuie sa fie

laura_n 1

29.05.2012, 08:56

Va multumesc mult, mi-as dori sa va fi putut servi cu o felie delicioasa!

mena29 1

31.05.2012, 21:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie