Tort cu crema de ness

de Xandrinne in Torturi, 2 Sep 2011 | 4351 vizualizari

 

O reteta care imi aminteste de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 110 g faina
  • 10 g cacao
  • esenta de vanilie, un praf de sare
  • crema:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 4-5 lingurite ness
  • 1 pachet de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta de vanilie si sarea, timp de 20 de minute. Am incorporat apoi, cu grija, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn; am turnat compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de cca 35 de minute.


Blatul, odata copt si racit, l-am feliat, l-am insiropat bine (am facut un sirop din zahar, apa si esenta de rom) si l-am umplut cu crema. Pentru ca a fost un blat mai mic, l-am taiat in doua.


Crema am pregatit-o asa: am mixat bine ouale cu zaharul, am adaugat si ness-ul; le-am pus mai apoi la bain-marie si am mai mixat inca un pic. Dupa ce s-a racorit bine compozitia am amestecat-o, lingura cu lingura, cu un pachet de unt, frecat spuma.


Am pastrat crema si pentru decor.

 

TIPS-URI

1

crema merge foarte bine cu un blat cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

lacrimioara 1

03.09.2011, 16:07

imi plac praji cu aroma de cafea

Xandrinne 1

04.09.2011, 16:53

Va multumesc!

diaconta 1

04.09.2011, 16:58

CE-MI PLACE cremoasa,aromata si cu ....cafea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Tort cu portocale