Tort cu crema de caramele

de madi_marin in Torturi, 3 Feb 2010 | 3766 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
Pentru crema
  • 200 g caramele cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
Sirop
  • 2 linguri cu varf cu zahar
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • 200 ml apa
Pentru ornat
  • 150 ml frisca lichida batuta spuma tare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramele:

Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute ( se face testul cu scobitoarea). Se da la racit.


Pentru crema : se pun intr-o craticioara la foc mic 250 ml frisca lichida si caramelele pana ce se topesc complet. Se da la racit , apoi se mai adauga 100 ml frisca si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o spuma tare. Se lasa deoparte.


Pentru sirop se arde zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi cand s-a caramelizat se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a topit complet caramelul . Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se da la racit


Asamblare : Blatul racit se taie in doua. Se insiropeaza ambele jumatati. In forma detasabila se pune baza tortului, se pune deasupra crema nivelandu-se frumos, apoi cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ela 1

26.02.2010, 02:34

ha ha,am cumparat azi revista CLICK pofta buna si acum am rasfoit-o,ghiciti pe cine am vazut intr-o poza? peMadi a noastra cu reteta de prajitura de mere cu zahar ars...cica Teo se tine tot dupa Madi...ba eu

Ubulika 1

16.05.2010, 18:14

super tareeee ideea cu caramelele !

madi_marin 1

16.05.2010, 18:29

mersi ubulika....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu budinca si fructe