Tort cu crema de caramele

de madi_marin in Torturi, 3 Feb 2010 | 7347 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
Pentru crema
  • 200 g caramele cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
Sirop
  • 2 linguri cu varf cu zahar
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • 200 ml apa
Pentru ornat
  • 150 ml frisca lichida batuta spuma tare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramele:

Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute ( se face testul cu scobitoarea). Se da la racit.

Pentru crema : se pun intr-o craticioara la foc mic 250 ml frisca lichida si caramelele pana ce se topesc complet. Se da la racit , apoi se mai adauga 100 ml frisca si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o spuma tare. Se lasa deoparte.

Pentru sirop se arde zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi cand s-a caramelizat  se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a topit complet caramelul . Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se da la racit

Asamblare : Blatul racit se taie in doua. Se insiropeaza ambele jumatati. In forma detasabila se pune baza tortului, se pune deasupra crema nivelandu-se frumos, apoi cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ela 1

26.02.2010, 02:34

ha ha,am cumparat azi revista CLICK pofta buna si acum am rasfoit-o,ghiciti pe cine am vazut intr-o poza? peMadi a noastra cu reteta de prajitura de mere cu zahar ars...cica Teo se tine tot dupa Madi...ba eu

Ubulika 1

16.05.2010, 18:14

super tareeee ideea cu caramelele !

madi_marin 1

16.05.2010, 18:29

mersi ubulika....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de piersici cu cacao