Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute ( se face testul cu scobitoarea). Se da la racit.
Pentru crema : se pun intr-o craticioara la foc mic 250 ml frisca lichida si caramelele pana ce se topesc complet. Se da la racit , apoi se mai adauga 100 ml frisca si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o spuma tare. Se lasa deoparte.
Pentru sirop se arde zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi cand s-a caramelizat se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a topit complet caramelul . Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se da la racit
Asamblare : Blatul racit se taie in doua. Se insiropeaza ambele jumatati. In forma detasabila se pune baza tortului, se pune deasupra crema nivelandu-se frumos, apoi cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro