Tort cu crema de caramele

de madi_marin in Torturi, 3 Feb 2010 | 3918 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
Pentru crema
  • 200 g caramele cu lapte
  • 350 ml frisca lichida
Sirop
  • 2 linguri cu varf cu zahar
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
  • 200 ml apa
Pentru ornat
  • 150 ml frisca lichida batuta spuma tare
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramele:

Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute ( se face testul cu scobitoarea). Se da la racit.


Pentru crema : se pun intr-o craticioara la foc mic 250 ml frisca lichida si caramelele pana ce se topesc complet. Se da la racit , apoi se mai adauga 100 ml frisca si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o spuma tare. Se lasa deoparte.


Pentru sirop se arde zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi cand s-a caramelizat se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a topit complet caramelul . Se da de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se da la racit


Asamblare : Blatul racit se taie in doua. Se insiropeaza ambele jumatati. In forma detasabila se pune baza tortului, se pune deasupra crema nivelandu-se frumos, apoi cealalta jumatate de blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu frisca batuta spuma tare dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ela 1

26.02.2010, 02:34

ha ha,am cumparat azi revista CLICK pofta buna si acum am rasfoit-o,ghiciti pe cine am vazut intr-o poza? peMadi a noastra cu reteta de prajitura de mere cu zahar ars...cica Teo se tine tot dupa Madi...ba eu

Ubulika 1

16.05.2010, 18:14

super tareeee ideea cu caramelele !

madi_marin 1

16.05.2010, 18:29

mersi ubulika....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata