Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)

de La Ancuta in Torturi, 3 Mai 2011 | 3502 vizualizari

 

Acum doi ani viata noastra s-a schimbat radical, in momentul in care a venit pe lume Dragos. Au fost cele mai emotionante momente din viata mea, si pentru ca a ales sa vina cu aproape 4 saptamani mai devreme (de atunci era foarte curios :)). Au fost doi ani frumosi, plini de emotii si trebuie sa recunosc ca au fost si momente epuizante :).
La multi ani puiutule, sa cresti mare si sa fi sanatos!!!
P.S. Nu l-am putut sarbatori asa cum se cuvine, din motive contagioase, dar vom recupera :)).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 cutie compot mare de piersici
  • 800 ml iaurt simplu
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 1 plic vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos):

Pentru blat batem albusuriel psuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam bine pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Amestecam faina cu cacaoa si o incorporam in aluat. La final adaugam uleiul si omogenizam. Coacem blatul in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mic pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul de un gratar si lasam la racit. Taiem apoi blatul in trei.


Crema:


Mixam bine iaurtul cu zaharul. Hidratam gelatina in 3 linguri sirop de piersici iar apoi o dam cateva secunde la microunde, pana se dizolva. Adaugam cate o lingura de iaurt peste gelatina si omogenizam. Turnam apoi gelatina peste restul de iaurt si dam la frigider pana se incheaga. Mixam bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam piersicile taiate marunt.


Punem pe un platou un blat de tort si insiropam putin cu sirop din compot. In jurul blatului montam ineleul de tort. Peste blat intindem jumatate din cantitatea de crema si apoi punem inca un blat insiropat. Urmeaza restul de crema si ultima foaie de tort.


Dam la frigider, de preferat peste noapte.


A doua zi scoatem inelul din jurul tortului si ornam cu frisca si felii de piersica din compot.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si piersici (pentru Dragos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

DIANA B 1

10.06.2011, 14:36

DRAGOS ,
La multi ani , pui de om , sa cresti mare si sanatosi , ca multa bucurie ai adus alor tai
Si tortul este pe masura bucuriei

La Ancuta 1

10.06.2011, 14:48

Svetyca sper sa-ti placa tortul

La Ancuta 1

10.06.2011, 14:49

Diana draga mea si multumim mult pentru urarile frumoase. Numai bucurii iti doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!