Tort cu crema de ness si piersici

de - TABITA - in Torturi, 23 Dec 2014 | 2033 vizualizari

 

Imi place mult acest tort cu crema de ness, iar blatul e super pufos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri faina integrala (se poate inlocui cu 8 linguri faina obisnuita)
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri margarina cu unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida (puteti folosi Hulala)
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intritor pt frisca
  • 1 plic ness
  • piersici din compot
  • 200 g iaurt (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness si piersici:

Preparare blat:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma ca la bezea.


Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.


Galbenusurile se fraca cu margarina si se adauga peste bezea.


Se adauga faina si cacaua, amestecand pana se incorporeaza bine.


Compozitia iese destul de fluida.


Se pune compozitia in forma de copt unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina.


Se da la cuptor la foc mediu 180° pentru aproximativ 30-40 de minute.


Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt.


Preparare crema:


Se bate frisca lichida, iar cand incepe sa se lege se adauga intaritorul si zaharul pudra. Apoi se adauga si nessul si se mixeaza pana capata consistenta.


Se aseza piersicile taiate pe jumatate peste blat, iar apoi crema de ness. La final am decorat cu frisca.


Preferabil blatul se pune intr-o forma cu margini detasabile si apoi se toarna compozitia.


Se da la rece pentru minim 3-4 ore sau peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Se decoreza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

- TABITA - 1

26.12.2014, 11:20

Cu mare drag Mirela.

Panacris 1

28.12.2014, 13:15

- TABITA - 1

28.12.2014, 19:05

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vanilie si piersici