Tort cu crema de nuci si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 29 Mai 2010 | 3683 vizualizari

 

E o bunatate si cine doreste il astept la o felie!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • faina  cam 10-11 linguri am pus eu
  • pentru crema:
  • 1 praf crema vanilie dr oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cana nuca macinata
  • sirop de fructe de padura (am folosit cam 200 ml)
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si fructe de padure:

blatul:ouale se mixeaza cu zaharul.


peste se pune smantana si nuca macinata.


apoi se adauga esenta de vanilie,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina treptat.


blatul obtinut se pune intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt,se da in cuptorul incins pana e copt.


cand e gata il scoate ,il lasati sa se raceasca si il taiati in doua.


crema se prepara conform instructiunilor de pe plic .


cand e gata se pune si nuca macinata si se ameteca bine cu o lingura de lemn.


pe un platou se pune primul blat de tort si se insiropeaza din abundenta cu sirop de fructe da padure(siropul fiind destul de dulce si gros am mai pus si putina apa in el sa fie mai subtire).


dupa ce se insiropeaza se toarna toata crema si se intinde uniform.


se pune peste cea de a 2a foaie de blat aceasta asemenea insiropand-o bine.


frisca se bate si ea conform instructiunilor.


cu mai putin de trei sferturi se imbraca tortul ,deasupra si pe parti.


in restul de frisca pastrata se pun 2 linguri de sirop de fructe de padure si o lingura de cacao si cu ea se orneaza dupa preferinte .


se da la rece ,iar dupa cateva ore se poate servi.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

10.06.2010, 21:27

sa sti roberta k e tare bun si nu e costisitor..l.

Cris2711 1

02.03.2011, 18:41

Rocsi 1

02.03.2011, 20:15

cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi