Tort cu crema de nuci si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 29 Mai 2010 | 4471 vizualizari

 

E o bunatate si cine doreste il astept la o felie!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 2 linguri smantana
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cu nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • faina  cam 10-11 linguri am pus eu
  • pentru crema:
  • 1 praf crema vanilie dr oetker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 cana nuca macinata
  • sirop de fructe de padura (am folosit cam 200 ml)
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si fructe de padure:

blatul:ouale se mixeaza cu zaharul.


peste se pune smantana si nuca macinata.


apoi se adauga esenta de vanilie,praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina treptat.


blatul obtinut se pune intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt,se da in cuptorul incins pana e copt.


cand e gata il scoate ,il lasati sa se raceasca si il taiati in doua.


crema se prepara conform instructiunilor de pe plic .


cand e gata se pune si nuca macinata si se ameteca bine cu o lingura de lemn.


pe un platou se pune primul blat de tort si se insiropeaza din abundenta cu sirop de fructe da padure(siropul fiind destul de dulce si gros am mai pus si putina apa in el sa fie mai subtire).


dupa ce se insiropeaza se toarna toata crema si se intinde uniform.


se pune peste cea de a 2a foaie de blat aceasta asemenea insiropand-o bine.


frisca se bate si ea conform instructiunilor.


cu mai putin de trei sferturi se imbraca tortul ,deasupra si pe parti.


in restul de frisca pastrata se pun 2 linguri de sirop de fructe de padure si o lingura de cacao si cu ea se orneaza dupa preferinte .


se da la rece ,iar dupa cateva ore se poate servi.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

10.06.2010, 21:27

sa sti roberta k e tare bun si nu e costisitor..l.

Cris2711 1

02.03.2011, 18:41

Rocsi 1

02.03.2011, 20:15

cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Iulia