Tort "80 ++"

de Anamaria7 in Torturi, 3 Oct 2010 | 3711 vizualizari

 

Pentru ca moshu a implinit pe 1 octombrie 80 de ani! :D Un tort ca el: aparent cuminte si linistit, dar pe dinauntru pliiin de energie si fara stare :))

 

INGREDIENTE

  • Blat (nici nu are nevoie de insiropare):
  • 1+3/4c faina
  • 2 c zahar
  • 3/4c cacao
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1/2c cafea tare
  • 1c buttermilk (3/4c iaurt gras+1/4c lapte)
  • 1/2c ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Crema de trufe:
  • 240gr ciocolata (!!! daca folosesti ciocolata amaruie adauga si 200gr zaha pudra)
  • 200gr unt la temperatura camerei
  • 6 lg frisca lichida
  • 6 lg nuca prajita maruntita
  • Glazura de crema de branza:
  • 6 lg unt moale
  • 200 gr crema de branza
  • 1c zahar pudra
  • 1/2 lgt esenta de vanilie
  • + pentru ornat: nuca maruntita, 12 bomboane raffaelo cu alune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "80 ++":

Blat:


Eu am gasit o anumita ordine in preparare, dar am preferat sa o folosesc pe a mea, veche si de nedaramat :)) O sa vi le scriu pe ambele:


1. Varianta mea:


- albusurile se bat spuma cu un praf de sare, cand se intaresc se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mica, apoi adaugam galbenusurile pe rand, urmate de esenta de vanilie;


- uleiul se adauga dupa aceea cu grija, urmat de buttermilk si cafea, adaugate putin cate putin, alternativ.


- faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu se trec prin sita si se adauga la final, incorporand cu miscari usoare cu o lingura mare.


2. Varianta cealalta:


- faina se trece prin sita cu cacaoa, praful de copt, bicarbonatul; in mijlocul amestecului de ingrediente uscate se face o mica gaura in care introducem compozitia de oua, cafea, buttermilk, ulei si esenta de vanilie, pregatit de dinainte; se mixeaza 2 minute, pana cand se omogenizeaza;


Blatul se tine in cuptor pana cand trece testul scobitorii (incercam blatul in mijlocul formei), apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava.


Crema de trufe:


Ciocolata se topeste in frisca pe baie de aburi, apoi se ia jos (si se adauga zaharul, in cazul in care am folosit ciocolata neagra) si se lasa la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, incorporam cu grija untul.


Glazura de crema de branza:


Untul se mixeaza pana se deschide la culoare si devine cremos, apoi se inglobeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si se mai mixeaza putin, apoi crema de branza.


Asamblare:


Blatul se taie in doua, se umple cu crema de trufe, iar pe deasupra si pe margini se imbraca in glazura.


Se orneaza dupa cum va fuge mintea :), apoi se da repejor la rece :)

 

TIPS-URI

1

In glazura de crema de branza se poate folosi zahar brun pudra daca doriti o culoare de caramel pentru tort (eu am uitat ca imi propusesem sa fac asa... :p)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "80 ++"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

23.10.2010, 21:41

La multi ani ,bunicule! Sa-ti traiasca bunicul,sanatosfrumos tort a primit de le nepoata

Anamaria7 1

24.10.2010, 22:15

multumesc, mena! asta imi doresc si eu cel mai mult, sa fie sanatos sa-i tooot fac torturi

elena1988 1

03.02.2011, 09:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort vioara