Tort cu ciocolata si banane

de angyb in Torturi, 4 Feb 2013 | 3572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g unt moale
  • 180g faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 20g de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri de miere
  • 5 banane
  • 25 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si banane:

Blatul:

Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile.

Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de zahar si le mixam bine pana cand devin lucioase, dupa care le adaugam la crema de unt impreuna cu 2 linguri de lapte si amestecam (de sus in jos ca sa nu se lase albusurile). Adaugam faina amestecata cu drojdia si cacao.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava rotunda cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 160 de grade aproximativ 40 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim pe baie de abur 200 de ml de frisca impreuna cu ciocolata alba. Cand ciocolata s-a topit luam de pe foc si adaugam untul si mierea.

Compozitia obtinuta se de la rece 2-3 ore,dupa care o mixam spuma dupa care  adaugam  restul de frisca batuta spuma tare.

Taiem blatul in doua intindem un strat de banane taiate in doua pe lung 3/4 din crema acoperim cu al doilea blat di il decoram cu restul de crema ramasa,si  de ciocolata cu lapte rasa

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si banane-0
Tort cu ciocolata si banane-1

COMENTARII (20)

Lau

Lau 1

05.02.2013, 08:19

alba_zori

alba_zori 1

15.02.2013, 13:58

foarte bun si frumusel,imi place mult

monik80

monik80 1

20.03.2015, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!