Tort cu crema de unt

de adry88 in Torturi, 13 Feb 2014 | 2268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de portocala
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g ciocolata
  • Crema
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte condesat
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita (eu am adaugat ciocolata pentru ca nu mi-a placut culoarea, era mai degraba roz decat rosu)


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.


Crema - untul la temperatura camerei il vom mixa pana devine crema, adaugam zaharul treptat mixand continuu. La final adaugam esenta de vanilie si laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.


Pe un platou asezam prima foaie, o insiropam (eu am folosit compot de visine) crema de unt, a 2 foaie si decoram cu frisca si ciocolata.


Dam la frigider inainte sa servim

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

13.02.2014, 21:20

multumesc pentru aprecieri

Ubulika 1

17.02.2014, 09:44

arata bine

gaby_gabytza 1

17.02.2014, 11:39

bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata