Tort de ciocolata cu zmeura

de Irina in Torturi, 7 Oct 2014 | 4218 vizualizari

 

Un tort aniversar facut cu drag si multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3linguri faina
  • 3 lnguri cacao
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata cu lapte Milka taiata marunt
  • Pt crema de ciocolata cu zmeura:
  • 100 g ciocolata cu crema de zmeura Milka
  • 50 g smantana
  • Pt glazura:
  • 100 g ciocolata 75%
  • 100 g ciocolata cu crema de zmeura Milka
  • 100 g smantana
  • 1 cub unt
  • fulgi de migdale
  • litere decorative Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Blatul:


Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot.


Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale.


Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata.


Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus compozitia. Am dat la cuptor pana s-a copt, cam 15 minute, nu mai mult, pentru ca blatul a iesit subtire.


Cand s-a racit putin blatul am decupat doua cercuri de 12 cm diametru.


Crema:


Am topit ciocolata cu crema de zmeura si am adaugat putina smantana, mai putina decat la crema ganache. Gustul cremei seamana cu cel al bomboanelor fondante.


Am folosit o forma de tort cu fundul detasabil. Am pus intai un cerc de blat, l-am uns cu crema de ciocolata cu zmeura si am pus celalalt blat deasupra. Am pus forma la frigider.


Glazura:


Smantana se pune pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se omogenizeaza.


Se adauga un cub de unt si se amesteca pana se topeste.


Se da glazura la rece.


Se toarna glazura peste tort, se decoreaza cu fulgi de migdale si se decoreaza cu ajutorul unui poche.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

11.06.2015, 11:10

La multi ani !!!
Ce de ciocolata

Corinuta 1

11.06.2015, 12:05

La multi ani cu multa ciocolataaaaaaaaaa!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

11.06.2015, 18:51

La multi ani!Minunata combinatia ciocolata-zmeura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Red Velvet Cake