Tort cu crema de vanilie si ananas

de Rocsi in Torturi, 26 Ian 2013 | 4192 vizualizari

 

Un tort pregatit cu multa dragoste pentru iubitul meu...La multi ani dragul meu din partea mea! It doresc sa ai parte de la viata de sanatate, bucurii, multe, multe impliniri, tot ce ti-ai propus sa realizezi, sa ii ai alaturi doar pe cei dragi ce te merita, noroc la fiecare pas, liniste sufleteasca, zambetul sa nu iti lipsesaca indiferent de imprejurare si sa fii fericit.O zi minunata si de neuitat...Iti ofer in dar toata iubirea mea sincera!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • ½ cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura si ½ cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 7 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • ananas din compot
  • Pentu ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • bombonele albastre decorative
  • 1 lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ananas:

Blatul:Ouale le mixam spuma cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Adaugam esenta, praful de copt, apoi faina cernuta. La final incorporam cacaoa pe care o trecem si pe ea prin sita. Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem compozitia blatului. Bagam tava in cuptorul incins, la o temperature portivita. Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua foi.


Crema: Intr-un bol punem zaharul, faina, putin din lapte si amestecam pana obtinem o crema subtire si fara cocoloase. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot punem in fir subtire amestecul de faina. Amestecam continuu pe foc si cand devine ca o budinca o luam de pe foc. Punem coaja rasa de lamaie, acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit crema, adaugam mascarponele, zaharul pudra vanilat, limoncello si esenta. Mixam la o viteza mica pana sunt bine incorporate toate ingredientele.


Gelatina o hidratam in 100 ml de apa timp de 10 minute, apoi o topim pe baie de aburi, o punem peste in crema de vanlie si amestecam bine.


Punem prima foaie de blat pe un platou (daca nu e foarte pufos blatul il puteti insiropa putin, la mine nu a mai fost cazul), iar un jur un inel detasabil. Punem cam un sfert din crema, asezam cateva cubulete de ananas, apoi iar crema (mai pastram cam un sfert). Asezam al 2 lea blat deasupra si ungem cu crema pastrata, apoi il dam la rece.


Ornat:


Am pregatit mai intai ornamentele din bombonele si ciocolata. Ciocolata am rupt-o bucatele si am topit-o. Intr-o forma de inimioare de la bomboane Milka, am pus pe margini bombonele decorative albastre, peste ciocolata topita si le-am dat la frigider pana s-au intarit bine.


Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Scoatem inelul detasabil de la tort dupa ce crema s-a intarit, imbracam marginile cu frisca apoi cu un pieptene de bucatarie trasam niste linii , mai facem cateva moate deasupra si ornam cu bomboanele pregatite mai sus din ciocolata.


Mixam putina frisca cu cacaoa si cu aceasta scriem "La multi ani !"...


Revin cu mai multe poze mai tarziu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

Rocsi 1

02.02.2013, 22:04

Diana multumesc mult!

nadina73 1

09.02.2013, 20:12

la multiiiiiiiiii aniiiiiiiiiiiii! scuze de intarziere,abia ce am vazut

Rocsi 1

09.02.2013, 21:08

Multumesc mult mult Nadina draga...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu zmeura si ananas