Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura

de alba_zori in Torturi, 13 Iun 2013 | 5015 vizualizari

 

Un tort foarte bun,simplu de preparat si cred dragut,sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 5 oua mijlocii
  • 70 gr zahar tos
  • 60 gr zahar pudra
  • 125 gr margarina la temperatura camerei
  • 125 gr faina 00
  • 50 gr amidon
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • un pliculet de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte de soia
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca o sticluta de aroma de vanilie
  • o coaja de lamaie
  • 150 ml frisca pentru batut
  • cocos ras
  • zmeura
  • Pentru baia pandispanului:
  • gem de zmeura diluat cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura:

Pentru pandispan am mixat intr-un bol margarina moale cu zaharul pudra,galbenusurile si vanilia,coaja de lamaie pana a devenit o crema.


Intr-un alt bol am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul tos adaugat in ploaie.Am adaugat apoi crema de galbenusuri amestecand de jos in sus.Am cernut faina,amidonul si praful de copt si adaugat la spuma de oua tot amestecand de jos in sus cu o spatula de plastic.Am adaugat si 50 ml lapte de soia si pus intr-o forma de tort tapetata.


Am copt la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute aproape, fara sa deschid usa cuptorului.Am lasat sa se raceasca in forma,apoi am taiat trei felii si udat cu gemul de zmeura diluat cu apa.


Am pregatit si crema de vanilie,am pus pe foc laptele cu o coaja de lamaie pentru 10 minute,apoi am indepartat-o.Pana s-a incalzit putin laptele eu am amestecat intr-un bol cele 3 galbenusuri cu zaharul tos,vanilia,amidonul si am diluat cu laptele caldut si cu ajutorul telului amestecand cat pot de bine sa nu las cocoloase.Am pus toata compozitia pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat,am lasat la racit acoperita crema cu o folie alimentara.


Am batut frisca si adaugat la crema mixata bine cu mixerul,am adaugat si sticluta cu aroma de vanilie,ca sa-i dau un gust mai bun de vanilie,am umplut tortul udat cu gemul de zmeura diluat,am asezat crema si acoperit cu cocos ras,am asezat si niste zmeura deasupra in cercuri.


Am facut si un trandafiras din pasta de zahar ramasa de la tortul meu cu gargarita si decorat in fata tortului,asa de frumusete,sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Satisfyyourcravings 1

22.03.2014, 09:33

Suuuuper!

babi5 1

16.12.2014, 21:04

Xandrinne 1

24.12.2014, 08:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar