Tort Sah

de La Ancuta in Torturi, 15 Mai 2011 | 4681 vizualizari

 

Din motive serioase, si anume pojarel, nu am putut sa-l sarbatorim pe Dragos asa cum se cuvine. Dar pentru ca a trecut boala contagioasa am putut ieri sa facem partyyyyy. Va prezint si voua tortul facut pentru puiul meu, de care sunt foarte mandra (de pui desigur :)) LA MULTI ANI!!! Sa cresti mare si sanatos! :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Crema de iaurt:

  • 370 g iaurt simplu
  • 10 g gelatina
  • 4 linguri zahar
  • 250 ml frisca

Mousse de capsuni:

  • 600 g capsuni
  • 250 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • 90 g ciocolata alba
  • 100 g zahar

Decor:

  • pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah:

Blatul:

Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca la bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam usor.


Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si o incorporam usor in aluat.




Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 de grade, pana trece testul scobitorii (~30 de minute). Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua foi.




Crema de iaurt:

Mixam iaurtul cu zaharul pana se topeste. Gelatina o hidratam 10 minute in 3 linguri de apa rece. Topim apoi gelatina cateva secunde la microunde.

Amestecam gelatina cu 2-3 linguri de iaurt, apoi o adaugam in restul de iaurt si amestecam pana se omogenizeaza.


Batem bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.




Mousse-ul de capsuni:

Curatam capsunile si le mixam in blender. Le trecem apoi printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.


Punem sosul pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce a dat un clocot adaugam ciocolata rupta bucati. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.


Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece.

Amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit.


Batem frisca si adaugam sosul de capsuni rece.


Asamblare:

Punem fiecare crema intr-un posh cu capat rotund.


Pe un platou asezam o foaie de blat insiropata si fixam inelul de tort in jurul foii.

Incepem sa punem crema, de la margine spre centru, alternand cele doua creme.

Dam apoi tortul la frigider pentru o ora. Sau daca va grabiti ca mine, il puneti in congelator 15 minute.


Scoatem apoi tortul si mai punem un rand de crema (unde am avut crema de iaurt vom pune acum mousse de capsuni si unde a fost mousse vom pune crema de iaurt, formand astfel un sah).


Dam inca 10 minute la congelator iar apoi acoperim cu cealalta foaie de blat insiropat si dam la frigider cateva ore, sau peste noapte.


A doua zi ornam tortul dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in pasta de zahar si am ornat cu animale (tot din pasta de zahar). Aici gasiti modul de preparare al pastei de zahar.


Am ales sa fac animale, pentru ca lui Dragos ii plac foarte mult. Nu ma pot lauda cu un talent la modelat pasta de zahar, dar copii au fost foarte incantati iar animalele au fost recunoscute (de la mic la mare :)))



Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

ella49 1

20.05.2011, 19:32

foarte frumos tortul

La Ancuta 1

20.05.2011, 23:26

Multumesc Ella

jolygina 1

21.05.2011, 06:18

la multi ani sa-ti traiasca si sa fie sanatos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat