Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
La multi ani sarbatoritilor de Sf. Constantin si Elena!
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.
Se lasa sa se raceasca.
Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat,esenta ,se adauga laptele si se bate bine cu mixerul sau cu telul.
Se face blatul din: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza toata cu miscari pe verticala.
Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat, se pune crema si la final compozitia de blat, nu se amesteca decat se uniformizeaza deasupra.
Se coace la cuptorul preincalzit cam 50-55 min.
Daca se arde blatul deasupra, se pune o hartie de copt deasupra pana este gata.
E gata cand se desprinde blatul de peretii cratitei.
Am lasat tortul sa se raceasca cam 2 ore dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am lasat pana dimineata cu cratita deasupra.
Frisca am facut-o din 400 ml smantana pt frisca Dorna (rece de la frigider) cu 2 linguri de zahar pudra. Am batut bine smantana cu mixerul si dupa ce s-a intarit am adaugat zaharul pudra si am mai batut putin la viteza mica.
1
daca vreti blatul mai mic, puteti face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina
2
vasul in care se bate frisca sa fie tinut 30 minute la frigider
3
dupa ce se adauga zaharul pudra in frisca se mai bate foarte putin
4
am folosit ornamente de ciocolata
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult