Tort cu crema de zahar ars

de Moni_alex in Dulciuri, 20 Mai 2015 | 4575 vizualizari

 

La multi ani sarbatoritilor de Sf. Constantin si Elena!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 22 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 litru lapte cu 3,5% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca(Dorna)
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat,esenta ,se adauga laptele si se bate bine cu mixerul sau cu telul.

Se face blatul din:  6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga cate un galbenus  si apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza toata cu miscari pe verticala.

Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat, se pune crema si la final compozitia de blat, nu se amesteca decat se uniformizeaza deasupra.

Se coace la cuptorul preincalzit cam 50-55 min.

Daca se arde blatul deasupra, se pune o hartie de copt deasupra pana este gata.

E  gata cand se desprinde blatul de peretii cratitei.

Am lasat tortul sa se raceasca cam 2 ore dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am lasat pana dimineata cu cratita deasupra.

Frisca am facut-o din 400 ml smantana pt frisca Dorna (rece de la frigider) cu 2 linguri de zahar pudra. Am batut bine smantana cu mixerul si dupa ce s-a intarit am adaugat zaharul pudra si am mai batut putin la viteza mica.

TIPS-URI

1

daca vreti blatul mai mic, puteti face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina

2

vasul in care se bate frisca sa fie tinut 30 minute la frigider

3

dupa ce se adauga zaharul pudra in frisca se mai bate foarte putin

4

am folosit ornamente de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Moni_alex 1

21.05.2015, 20:48

multumesc

dantes 1

22.05.2015, 11:14

Foarte bun!

miki_a 1

22.05.2015, 13:27

Ce frumos ti-a iesit! Waw! Felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata