Tort cu crema de zahar ars

de Moni_alex in Dulciuri, 20 Mai 2015 | 2701 vizualizari

 

La multi ani sarbatoritilor de Sf. Constantin si Elena!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 22 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 litru lapte cu 3,5% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca(Dorna)
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.


Se lasa sa se raceasca.


Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.


Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat,esenta ,se adauga laptele si se bate bine cu mixerul sau cu telul.


Se face blatul din: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina.


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza toata cu miscari pe verticala.


Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat, se pune crema si la final compozitia de blat, nu se amesteca decat se uniformizeaza deasupra.


Se coace la cuptorul preincalzit cam 50-55 min.


Daca se arde blatul deasupra, se pune o hartie de copt deasupra pana este gata.


E gata cand se desprinde blatul de peretii cratitei.


Am lasat tortul sa se raceasca cam 2 ore dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am lasat pana dimineata cu cratita deasupra.


Frisca am facut-o din 400 ml smantana pt frisca Dorna (rece de la frigider) cu 2 linguri de zahar pudra. Am batut bine smantana cu mixerul si dupa ce s-a intarit am adaugat zaharul pudra si am mai batut putin la viteza mica.

TIPS-URI

1

daca vreti blatul mai mic, puteti face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina

2

vasul in care se bate frisca sa fie tinut 30 minute la frigider

3

dupa ce se adauga zaharul pudra in frisca se mai bate foarte putin

4

am folosit ornamente de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Moni_alex 1

21.05.2015, 20:48

multumesc

dantes 1

22.05.2015, 11:14

Foarte bun!

miki_a 1

22.05.2015, 13:27

Ce frumos ti-a iesit! Waw! Felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

Rosii uscate la soare

pe 02.08 la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Gogosi innodate