Tort cu crema de zahar ars

de Moni_alex in Dulciuri, 20 Mai 2015 | 4702 vizualizari

 

La multi ani sarbatoritilor de Sf. Constantin si Elena!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 22 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta vanilie
  • 1 litru lapte cu 3,5% grasime
  • 400 ml smantana pentru frisca(Dorna)
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar intr-o cratita mai inalta si se tapeteaza peretii cratitei cu zaharul caramelizat.

Se lasa sa se raceasca.

Crema se face din: 8 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, esenta de vanilie si 1 litru lapte de 3.5% grasime.

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat,esenta ,se adauga laptele si se bate bine cu mixerul sau cu telul.

Se face blatul din:  6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga cate un galbenus  si apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza toata cu miscari pe verticala.

Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat, se pune crema si la final compozitia de blat, nu se amesteca decat se uniformizeaza deasupra.

Se coace la cuptorul preincalzit cam 50-55 min.

Daca se arde blatul deasupra, se pune o hartie de copt deasupra pana este gata.

E  gata cand se desprinde blatul de peretii cratitei.

Am lasat tortul sa se raceasca cam 2 ore dupa care l-am rasturnat pe un platou si l-am lasat pana dimineata cu cratita deasupra.

Frisca am facut-o din 400 ml smantana pt frisca Dorna (rece de la frigider) cu 2 linguri de zahar pudra. Am batut bine smantana cu mixerul si dupa ce s-a intarit am adaugat zaharul pudra si am mai batut putin la viteza mica.

TIPS-URI

1

daca vreti blatul mai mic, puteti face din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina

2

vasul in care se bate frisca sa fie tinut 30 minute la frigider

3

dupa ce se adauga zaharul pudra in frisca se mai bate foarte putin

4

am folosit ornamente de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Moni_alex 1

21.05.2015, 20:48

multumesc

dantes 1

22.05.2015, 11:14

Foarte bun!

miki_a 1

22.05.2015, 13:27

Ce frumos ti-a iesit! Waw! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II