Tort cu crema ganache de ciocolata

de adry88 in Torturi, 12 Oct 2012 | 1669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat maro
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • Blat alb:
  • 10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 9 linguri ulei
  • 200 g faina
  • visine
  • Crema ganache de ciocolata amaruie
  • 3 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • Crema ganache de ciocolata alba
  • 3 ciocolate alba
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • DECOR
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache de ciocolata:

BLATUL MARO- galbenusurile le mixam cu apa calduta timp de 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

BLATUL ALB- mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana devine o spuma lucioasa, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Turnam compozitia in tava, deasupra adaugam visine din compot si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in doua.

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA- intr-un vas adaugam 150 ml frisca, 50 g unt si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc pana la topirea completa amestecand continuu,(sa nu fiarba). Lasam sa se raceasca foarte bine (eu le-am lasat peste noapte). Cand s-a racit mixam pana devine o crema pufoasa. Adaugam si restul de frisca mixata bine inainte, amestecam cu o lingura usor.

Procedam la fel si cu crema alba

ASAMBLAREA: Asezam prima foaie alba, insiropam cu compot de visine, crema ganache de ciocolata amaruie (oprim un pic), adaugam foaia maro, insiropam-crema ganache de ciocolata alba-crema ganache de ciocolata amaruie, blatul alb si ungem cu unt. Adaugam pasta de zahar si decoram.

 

TIPS-URI

1

Ii multumesc lui gaby, m-am inspirat de la ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema ganache de ciocolata-0
Tort cu crema ganache de ciocolata-1
Tort cu crema ganache de ciocolata-2
Tort cu crema ganache de ciocolata-3
Tort cu crema ganache de ciocolata-4

COMENTARII (18)

adry88

adry88 1

15.10.2012, 09:10

multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

19.10.2012, 08:11

Si bun, si frumos
Din prima , as manca frunzulitele

adry88

adry88 1

19.10.2012, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!