Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Oct 2015 | 2426 vizualizari

 

Daca cineva doreste, pofteste:))sa schimbe titlul o poate face asa:)).....Tort cu crema mascarpone si gem de caise

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina
  • 350 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar1
  • fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500:

Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/


Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat. Adaugam si zaharul vanilat. Adaugam apa lingura cu lingura si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus (NU circular). Incorporam galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.Cernem faina. Cernem cacao.Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda, cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min). Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii, cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua( se poate si in trei).


Siropul


Adaugam zaharul in apa si fierbem pana la dizolvarea acestuia.Lasam sa se raceasca si apoi adaugam esenta de rom.


Crema


Punem la hidratat gelatina in circa 100 ml apa rece si apoi o dizolvam pe baia de apa, fara a o da in fiert.


Mixam bine branza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

In crema mascarpone incorporam gelatina si omogenizam bine.

Adaugam gemul de caise si mixam bine.Batem frisca si o adaugam in amestecul de mai sus.


Asamblare


Insiropam prima foaie de blat si adaugam peste ea jumatate din cantitatea de crema.

Nivelam.

Peste stratul de crema punem cea de.a doua foaie de blat insiropata si turnam restul de crema.

Nivelam.

Ornam dupa placul fiecaruia.Eu am ales varianta ......ornamente de ciocolata si felii de caise glasate

Dam la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Camelya 1

07.10.2015, 10:39

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:05

Delicios!

AdinaG 1

13.06.2016, 14:17

Arata bine !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat