Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 2165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml smantana dulce
  • 5 linguri de lapte
  • 3 linguri fructoza
  • Extract de vanilie
  • 2 gr agar agar
  • Jeleu de zmeura
  • 30 gr zmeura (congelata)
  • 1 lingurita fructoza
  • 5 lingurite apa
  • Un varf de lingurita agar agar
  • Sos fructul pasiunii
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • 1 lingura de vin alb
  • 1 lingurita fructoza
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii:

Pentru jeleul de zmeura am pus la fiert zmeura cu fructoza. In 5 lingurite de apa am hidratat un varf de lingurita agar agar pe care l-am adaugat la sosul de zmeura cand acesta a inceput sa fiarba. Am lasat aprox. 30 de secunde pe foc. In 3 forme mici de tarta am distribuit jeleul de zmeura. Am lasat sa se raceasca.

Pentru panacotta am pus la fiert smantana cu fructoza si ½ lingurita extract de vanilie. In 5 linguri de lapte am dizolvat 2 gr agar agar. Cand smantana a inceput sa fiarba am adaugat agar agarul dizolvat si am luat de pe foc. Am turnat peste jeleu de zmeura panacotta.

Pentru sosul de fructul pasiunii am pus la fiert semintele si pulpa fructelor impreuna cu 1 lingura de vin si 1 lingurita de fructoza. Cand a inceput sa fiarba am amestecat continuu timp de aprox 1 minut, apoi am luat de pe foc.

Dupa aprox. 1 ora panacotta putea fi scoasa din forme. Am rasturnat pe cate o farfurie fiecare panacotta. Am adaugat sosul de fructul pasiunii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii-0
Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii-1
Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii-2
Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii-3
Panacotta cu zmeura si fructul pasiunii-4

COMENTARII (26)

alldaycooking

alldaycooking 1

13.04.2012, 07:28

Multumesc frumos!

mamaieelena

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:17

arata super

alldaycooking

alldaycooking 1

13.04.2012, 20:53

ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!