Glazura stralucitoare colorata

de Carmen in Dulciuri, 11 Mai 2016 | 1013 vizualizari

 

Ai facut un tort, o prajitura sau ceva si vrei sa dai un plus bunatatii tale?
Glazura este tot ce-ti trebuie

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g glucoza
  • 65 ml lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 grame gelatina dizolvata in 36 ml apa
  • colorant alimentar in functie de dorinta, putinta si trebuinta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura stralucitoare colorata:

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa


2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra)


3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie fiert amestecul pana la 103 grade. Se ia de pe foc si se toarna peste laptele condensat. Se omogenizeaza. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se pune colorantul in trepte pana la obtinerea nuantei dorite. Cand s-a racorit (aprox. 60 grade) se adauga gelatina hidratata. Se amesteca cu atentie astfel incat sa nu inglobam si aer. Cand ajunge la 35 de grade este perfecta de turnat pe tort.

 

TIPS-URI

1

cantitatea este suficienta pentru un tort mare

2

gelatina - am folosit granule dar am dizolvat-o usor pe baie de apa

3

daca nu aveti termometru - 103 grade inseamna punct de fierbere si 3 - 4 clocote peste, 60 de grade - cand inca este destul de calda dar nu frige, ca sa nu omoram gelatina..., 30 de grade - este calduta spre calaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura stralucitoare colorata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

11.05.2016, 19:49

super

Rocsi 1

11.05.2016, 20:43

Faina glazura asta!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti