Tarta cu ricotta

de lilik in Dulciuri, 13 Oct 2010 | 4227 vizualizari

 

e f buna la micul dejun cu o cafeluta sau un cappuccino....mmmm

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 strop de sare
  • putina esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie
  • pt umplutura:
  • 500 gr ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 pliculet de vanilie
  • 2 galbenusuri de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta:

cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde punem celelalte ingrediente,apoi amestecam totul cu vf degetelor.aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il dam la frigider cel putin 30 de min.

punem intr-un castron ricotta,zaharul, vanilia si galbenusuril si le frecam pana devine  o crema moale si pufoasa.

scoatem aluatul si intindem o foaie pe care o vom pune in tava de tarta,taiem bordurile care sunt in plus,facem cateva gauri cu furculita ca sa nu se umfle si turnam compozitia de ricotta. din restul de aluat taiem diverse forme si decoram suprafata tartei.

dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 45-50 min. Intre timp controlam sa nu se rumeneasca prea tare.scoatem din cuptor si presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lilik 1

14.10.2010, 11:32

e delicioasa dana

La Ancuta 1

15.10.2010, 11:27

vreau si eu. Mai ai?

lilik 1

16.10.2010, 15:35

ancutza nu mai e....au papat-o toata fetele astea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni