Tort cu crema ricotta

de Doralinda in Torturi, 16 Mar 2013 | 4497 vizualizari

 

Gustos, simplu si rapid, atat cat ptr musafiri, cat si ptr zi cu zi!

 

INGREDIENTE

Ptr blatul de biscuiti:

  • 110 gr biscuiti digestivi macinati
  • 70 gr migdale macinate
  • 200 gr unt topit

Ptr crema:

  • 250 gr ciocolata ptr topit
  • 500 gr branza ricotta
  • 225 gr smantana
  • 3 linguri zahar pudra

Ptr decor:

  • 10 cirese din dulceata
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ricotta:

Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca.


Topiti ciocolata in bain marie. Puneti ricotta intr-un bol si amestecati cu mixerul pana se inmoaie, dupa care adaugati ciocolata topita, amestecati in continuare si puneti compozitia in alt bol, sau folositi un alt bol ptr a amesteca cu mixerul smantana pana devine densa si apoi puneti zaharul pudra si mai amestecati putin, trebuie sa fie ca o frisca. Apoi puneti frisca cate putin la compozitia de ciocolata si amestecati usor. Puneti crema peste blatul de biscuiti si intindeti pana e uniform. Puneti tortul la frigider ptr cel putin 2 ore.


La urma, decorati cu fulgi de ciocolata sau cu bucati de ciocolata rasa si cu cirese din dulceata.

 

TIPS-URI

1

Indicat e sa aveti o forma ptr coacerea blatului care se desprinde cercul si ramane partea de jos, ptr ca mutatul blatului de biscuiti e greu de facut, din cauza ca se pot sfarama!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

babi5 1

18.12.2014, 06:44

DIANA B 1

29.03.2015, 13:40

L-am retinut in caietul de retete ptr sarbatorile de Pasti (cuptorul meu electric a dat ortu' ) , ca doar nu voi face clatite , cu toate ca mie mi-ar placea

Doralinda 1

29.03.2015, 21:46

Da diana, ai dreptate, e un tort bun si nu necesita cuptor, dar daca iti plac clatitele, am si un tort foarte bun de clatite, ti-ar placea! Iti multumesc ptr incredere. A avut mare succes la fetitele mele si sot, sunt mari iubitori de ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Masquerade Coffee