Tort cu doua creme

de cristinutanicolita in Dulciuri, 16 Feb 2015 | 1845 vizualizari

 

Pe 10 feb printesa cea mare a facut 5 anisori,am facut acest tortulet care a disparut cat ai clipi. De fapt am facut 2,unu pt gradi si unu pt acasa.
La aspect mai am de lucrat:)
Inspiratie: "Retetele tale".

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg faina,
  • 5 lg ulei,
  • 1 praf de copt.
  • Blat cacao:
  • 5 oua,
  • 5 lg zahar,
  • 5 lg ulei,
  • 4 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 1 praf de copt.
  • Crema ganache:
  • 3 ciocolati cu lapte,
  • 400 ml frisca,
  • o esenta rom.
  • Crema diplomat:
  • 3 oua,
  • 1 cana zahar,
  • 500 ml frisca,
  • esenta lamaie,
  • 1 plic foi de gelatina.
  • Sirop:
  • 400 ml apa,
  • 250 g zahar,
  • esenta.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:

Mai intai pregatim blaturile.

Blat alb: Separam ouale. Galbenusurile la frecam cu uleiul;albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul;se pun galbenusurile peste albusuri,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza totul cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava si se pune aluatul. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor pe margini.

Blat cacao: Se procedeaza la fel ca la cel alb,doar ca se adauga si cacao.

Crema ganache: Intr-o cratita cu fundul gros se pune frisca si ciocolata rupta. Se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar atentie sa nu fiarba,se da la rece dupa care se aduga esenta si se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Crema diplomat: Se bat ouale cu zaharul,se pun pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma se aduga crema de ou,esenta si se omogenizeaza. Gelatina se lasa la inmuiat 10 min,se pune pe baie de abur pana se topeste;se adauga peste frisca si se omogenizeaza bine.

Sirop: Se fierbe apa cu zahrul,se aduga esenta si se lasa la rece.

Asamblare: Blaturile se taie pe jumatate si se insiropeaza. Pe un platou se pune blat alb,crema ciocolata,blat cacaco,crema diplomat,blat alb,crema ciocolata,blat cacao,crema diplomat.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am oprit pentru ornat putina crema de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu doua creme-0
Tort cu doua creme-1
Tort cu doua creme-2
Tort cu doua creme-3
Tort cu doua creme-4
Tort cu doua creme-5
Tort cu doua creme-6
Tort cu doua creme-7
Tort cu doua creme-8
Tort cu doua creme-9
Tort cu doua creme-10

COMENTARII (16)

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

17.02.2015, 20:03

Multumesc

Xandrinne

Xandrinne 1

17.02.2015, 21:30

La multi ani!!

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

17.02.2015, 21:44

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!