Tort cu finetti

de luminita20_2006 in Torturi, 28 Mai 2009 | 30894 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
        Crema:
  • 300 gr finetti, crema de alune
  • 200 gr unt
  • 4 kiwi
  • 200 gr frisca
       Sirop:
  • 50ml apa
  • 100 gr apa
  • esenta de vanilie  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu finetti:

Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea.  Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min.

Crema: finetti si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se bat cu mixerul. Separat se bate frisca, se incorporeaza jumate din frisca in crema de fineti. Primul blat se insiropeaza (50 ml apa cu 100 gr zahar si un pic de esenta de migdale), se pune crema si feliile de kiwi apoi al doilea blat. Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200