Tort cu frisca si zmeura

de T I M E A in Torturi, 8 Iul 2012 | 4488 vizualizari

 

Tortul acesta a fost facut acum cateva luni, dar pentru ca suntem in plina vara si gasim zmeura proaspata m-am gandit sa postez reteta pentru ca este un tort perfect pentru vara.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr zahar,
  • 210 gr faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 cup cacao,
  • 1/2 cup ulei,
  • 1/4 cup lapte,
  • 1/2 cup cafea lichida,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • un varf de sare

Crema:

  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 1 plic intaritor frisca
  • 250 gr zmeura

Sirop:

  • 150-200 ml Martini rosu cu o lingurita zahar

Pt ornat:

  • 12-13 buc de zmeura
  • 50 gr ciocolata cu crema de zmeura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si zmeura:

Preparare blat


Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cafeaua fierbinte si amestecam.


Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoarea.


Mie mi-a crescut foarte tare si a crapat putin deasupra si am taiat partea de sus ca sa fie cat de cat mai uniform :). Oricum e suficient de inalt.


Crema: batem frisca tare impreuna cu intaritorul de frisca. O impartim in trei.


Asamblare: dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei. Asezam prima foaie, o insiropam usor cu Martini, apoi punem frisca si o nivelam si adaugam zmeura bucatele mici sau intregi, cum doriti. Apasam usor cu mana sa intre un pic zmeura in frisca.


Asezam apoi a doua foaie si procedam la fel: insiropam.. frisca..zmeura. Aseazam ultima foaie si la fel o insiropam.


Imbracam tortul in frisca si ornam de jur imprejur cu zmeura si cu ciocolata taiata.


E un tort destul de simplu de facut si arata bine combinatia de culori negru, alb, rosu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

T I M E A 1

09.07.2012, 23:34

alba_zori 1

10.07.2012, 17:36

wow ce bine arata..si ce bun e,cu zmeura..poftesc tare

T I M E A 1

10.07.2012, 18:10

alba-zori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort Claudia