Tort cu frisca si zmeura

de Alexandra Elena in Torturi, 2 Apr 2013 | 4332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 15 ml rom
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 50 g rom
  • Crema
  • 400 ml frisca lichida
  • zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si zmeura:

Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intareste spuma. Dupa aceea se adauga galbenusurile, batem de 4-5 ori, se adauga faina amestecata cu cacaoa cernuta si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus de 9-10 ori. Compozitia se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mediu pentru 30 de minute, testam cu scobitoarea.

Pentru sirop: fierbem apa, zaharul si romul, lasam sa fiarba cateva clocote.

Crema: mixam frisca lichida pana cand se intareste. Vasul in care bateti frisca lichida trebuie sa fie din sticla/portelan, si sa fie tinut la rece inainte de preparare, altfel riscati sa nu se intareasca frisca.(eu asa am patit):)

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 3 parti ~egale. Punem o foaie de blat pe suportul pentru tort, o insiropam, punem frisca si presaram zmeura peste frisca, procedam la fel si pentru restul feliilor de blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zmeura si ciocolata