Tort cu fructe

de gaby_gabytza in Torturi, 13 Mar 2014 | 1131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 150 ml compot capsuni
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • blat 2
  • piscoturi
  • crema
  • 500 ml smantana
  • 200 g zahar
  • 1/2 banana
  • 1 portocala
  • capsuni din compot
  • visine din compot
  • 1/2 lingurita colorant galben
  • decor
  • frisca
  • visine din compot
  • portocala
  • bomboane decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam spuma.Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste,treptat adaugam compotul,uleiul si praful de copt.Rasturnam peste albusuri si mixam.Adaugam treptat faina in ploaie si mixam.


Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Dupa lasam sa se raceasca


Mixam smantana cu zaharul pana rezulta o frisca consistenta.Impartim compozitia in 3.


in una adaugam portocala,colorantul si banana taiate cubulete


In a 2a adaugam caspunile si visinele din compot(la visine scoatem samburi) iar ultima o lasam simpla .Mixam pe fiecare in parte


Dam la frigider 20 min


Taiem blatul in 2 felii.


In tava in care am copt tortul o curatam bine si asezam prima felie de blat insiropata cu compot de capsuni iar deasupra adaugam frisca simpla.Dupa adaugam psicoturile inmuiate in compot de visine iar deasupra adaugam frisca cu capsuni.


La final adaugam a 2 a felie de blat de tort insiropata cu compot de capsuni si deasupra frisca cu banane dar lasam cateva linguri pentru a decora si marginea tortului.


Dam la frigider minim 30 min sa se intareasca bine frisca.

Scoatem de la frigider si dam jos inelul detasabil de la tava.


Decoram cu restul de frisca cu banane pe margine,iar deasupra cu felii de portocala,visine din compot si bombonele

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

bianca92 1

13.03.2014, 23:10

mnium mnium mnium

Satisfyyourcravings 1

14.03.2014, 09:17

Super bun si aratos!

gaby_gabytza 1

14.03.2014, 11:11

va multumesc dragelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si mascarpone