Tort cu fructe

de Lau in Torturi, 6 Ian 2017 | 2713 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 500 g piscoturi
  • 250 ml frisca
  • 400 g iaurt
  • 200 g crema de branza
  • 200 g zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 conserva fructe tropicale(800 g)
  • 100 g zmeura
  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si coaja de portocala, amestecam cu o paleta si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Crema. Mixam crema de branza cu zaharul si adaugam iaurtul, frisca mixata inainte si amestecam bine. Adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur. Amestecam bine si dam la rece 10 minute.

Intr-o tava cu pereti detasabili, adaugam blatul si pe margine adaugam piscoturile pe care le-am trecut prin sucul de la compot ;adaugam 1/2 crema, fructe si deasupra un strat de piscoturi, crema -fructe-piscoturi-crema si dam la rece 2 ore.

Decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema mascarpone