Tort cu iaurt si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2014 | 6031 vizualizari

 

Pfff m-a rugat cineva sa ii fac un tort fara ciocolata si fara frisca! Iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml iaurt
  • 500 ml smantana
  • 10 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 2 cutii de cocktail de fructe scurse
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • SIROP:
  • Siropul de la fructe
  • JELEU
  • 500 ml suc de portocale (poate fi si cumparat)
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de portocale:

Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga smantana si fructele scurse. Intre timp hidratam gelatina cu 6 linguri de apa , o lasam 5 min , apoi o dizolvam la microunde sau pe baie de abur.O adaugam in compozitia cu fructe si omogenizam. ATENTIE!! Crema se face in momentul asamblarii pentru ca se intareste.

Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat , jumatate de crema, blat si iarasi crema si se da la frigider 1 hr. Acum se face jeleul.

Jeleu: 400 ml suc de portocale cu zaharu se pun la fiert. Amidonul se dizolva in sucul ramas, Cand sucul de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugam amidonul, amestecand continuu. Se pune la racit , cat sa devina caldut  si se pune peste crema , se da iarasi la frigider.

Cand se scoate se pun piscoturi de jur imprejur. 

TIPS-URI

1

Crema se poate face si cu frisca , in loc de smantana, se pune frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de iaurt si piersici