Tort cu iaurt si jeleu de portocale

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2014 | 2528 vizualizari

 

Pfff m-a rugat cineva sa ii fac un tort fara ciocolata si fara frisca! Iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt Dr.Oetker
  • CREMA:
  • 500 ml iaurt
  • 500 ml smantana
  • 10 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 2 cutii de cocktail de fructe scurse
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • SIROP:
  • Siropul de la fructe
  • JELEU
  • 500 ml suc de portocale (poate fi si cumparat)
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu de portocale:

Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.


Crema: Se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga smantana si fructele scurse. Intre timp hidratam gelatina cu 6 linguri de apa , o lasam 5 min , apoi o dizolvam la microunde sau pe baie de abur.O adaugam in compozitia cu fructe si omogenizam. ATENTIE!! Crema se face in momentul asamblarii pentru ca se intareste.


Asamblare: Se taie blatul in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat , jumatate de crema, blat si iarasi crema si se da la frigider 1 hr. Acum se face jeleul.


Jeleu: 400 ml suc de portocale cu zaharu se pun la fiert. Amidonul se dizolva in sucul ramas, Cand sucul de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugam amidonul, amestecand continuu. Se pune la racit , cat sa devina caldut si se pune peste crema , se da iarasi la frigider.


Cand se scoate se pun piscoturi de jur imprejur.

 

TIPS-URI

1

Crema se poate face si cu frisca , in loc de smantana, se pune frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dea_Dea 1

27.03.2014, 14:43

Multumesc

Lavinia 1

27.03.2014, 18:00

frumos

MIUTA 1

28.03.2014, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu afine si doua feluri de ciocolata