Tort cu lapte

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 7520 vizualizari

 

reteta este de la http://leofloriblog.blogspot.com

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:

  • Blat: 2 oua
  • 2 Linguri zahar
  • 2 Linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 Lingura cacao
  • 2 Linguri apa calda.

        Compozitia este pt. 1 blat.

  • CREMA DE LAPTE : 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • GLAZURA : 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lapte:

BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda.Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute.Tava sa fie unsa si tapetata cu hartie de copt.La fel procedam si pt urmatoarele doua blaturi.Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema si de glazura.

CREMA : Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar si  amidonul.Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. lasam la racit. Mixam marga cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

GLAZURA : Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet de biscuiti cu budinca si fructe