Tort cu mere si crema de vanilie

de mickyapostu in Torturi, 16 Feb 2012 | 4037 vizualizari

 

Un tort absolut delicios, cu crema si un strat de mere foarte aromat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 2 galbenusuri
  • - 130 g zahar
  • - 130 g unt
  • - 200 g faina
  • - 1 lingurita praf de copt 
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 25 g miere
  • Pentru insiropat blatul: 
  • - 150 ml apa
  • - 100 g zahar
  • - esenta rom 
  • Pentru crema de vanilie:
  • - 70 ml lapte 
  • - esenta vanilie 
  • - 60 g zahar
  • - 3 galbenusuri 
  • - 250 g branza de vaci grasa 
  • - 2 plicuri gelatina
  • - 250 ml frisca lichida 
  • Pentru stratul de mere:
  • -50 g unt 
  • - 6 mere frumoase
  • - 2 linguri zahar 
  • - 200 ml suc de mere 
  • - 1 pachet gelatina transparenta cu inchegare rapida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de vanilie:

Blatul: Bateti galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugati mierea si untul moale la temperatura camerei si amestecati. Adaugati scortisoara, praful de copt si faina si amestecati. Puneti compozitia de blat intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si coaceti 20 min la 160 grade. Asteptati 5 minute apoi scoateti din tava si raciti.

Crema de vanilie: bateti galbenusurile cu zaharul. Incalziti laptele cu vanilia si varsati peste amestecul de oua. Puneti amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana cand crema se tine usor pe lingura. Nu fierbeti prea mult crema. Raciti crema, apoi adaugati branza de vaci. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Incorporati in amestecul de branza, impreuna cu frisca batuta nu foarte tare.

Puneti blatul racit si insiropat pe un platou, apoi asezati din nou cercul de la tava. Adaugati crema de vanilie si dati la rece cel putin doua ore.

Pentru compozitia de mere: Curatati de coaja si cotoare merele si taiati-le in opt. Incalziti untul intr-o tigaie si caliti merele pe ambele parti pana se inmoaie putin. Eu le-am cam facut praf, le-am lasat cam mult ...  Cand sunt aproape gata, adaugati zaharul si caramelizati-le putin.

Lasati sa se raceasca merele, apoi asezati-le deasupra cremei de vanilie, creand un model de floare. Mie nu prea mi-a iesit deoarece era cam moi merele. Preparati gelatina pentru suprafata cu sucul de mere. Turanti peste merele caramelizate cat este inca calduta deoarece se incheaga foarte repede. Dati la frigider pentru inca cel putin doua ore, apoi serviti. A iesit un tort extraordinar de bun si aromat, care i-a dat pe spate pe scepticii mei mofturosi, care nu ar manca decat deserturi cu ciocolata ....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

16.02.2012, 20:38

Arata foarte bine!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:51

frumos

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!