Tort cu mere si crema de vanilie

de Ela68 in Torturi, 23 Mai 2013 | 14682 vizualizari

 

Initial, am cautat o reteta cu mere caramelizate si pandispan, insa, tot navigand , am vazut diverse combinatii de blat pufos, mere si crema de vanilie. Iata ce-a iesit :

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 175 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare

Umplutura :

  • 1 kg mere curatate si date prin razatoare
  • 10 gr gelatina
  • 150 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de vanilie :

  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 375 gr lapte
  • 30 gr amidon
  • esenta de vanlie (sau semintele de la 1/2 pastaie )

Topping:

  • 3 mere, decojite si taiate felii
  • 2-3 linguri de lamaie
  • 1 varf de scortisoara
  • 75 gr zahar
  • 200 gr suc de mere sau zeama de compot
  • 1 plic gelatina Tort Gelee cu inchegare rapida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de vanilie:

Pregatim mai intai umplutura: merele, se calesc impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Stingem focul si adaugam gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa. De fapt, urmam instructiunile de pe pachet.


Pentru pandispan, se bat albusurile cu putina sare si turnam zaharul in ploaie. Cand amestecul e ca pentru bezea, adaugam galbenusurile, unul cate unul si uleiul.Cernem faina adaugand-o treptat si amestecand cu un tel de sus in jos.

Tapetam o forma cu unt si foaie de copt ( eu am avut o forma cu diametrul de 24 cm ) si lasam blatul la foc mic, in jur de 40 minute.


Se taie blatul in doua.


La crema de vanilie n-am mai facut poze, insa e foarte simplu de preparat : se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, intr-o cratita cu foc dublu. Se amesteca continuu cu un tel pana ajunge la consistenta unei maioneze, poate chiar putin mai tare.



Pentru topping, se curata cele trei mere si se taie feli punandu-se la fiert 3-4 minute in sucul de mere sau zeama de compot, impreuna cu lamaia, zaharul si scortisoara.

Zeama in care au fiert feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.

Dam la frigider pentru cateva ore.



Asamblare : Se aseaza o foaie de pandispan si se regleaza inelul. Turnam deasupra umplutura de mere, a doua foaie de pandispan si deasupra ei crema de vanilie.Peste crema, aranjam feliile de mar.


Zeama in care au fiert feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.

Dam la frigider pentru cateva ore.


Scoatem inelul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

23.05.2013, 21:10

Ce combinatie delicioasa

Bucatardinpasiune 1

23.05.2013, 21:31

Ai reusit sa ma ispitesti! Fug in bucatarie sa caut ceva dulce ca salivez deja!!!

Ela68 1

24.05.2013, 08:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe