Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar

de Krystal in Torturi, 19 Iun 2015 | 3309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 ½ plic praf de copt
  • Lichior Alcheimer pentru colorat blatul sau colorant alimentar lichid rosu
  • Crema de zmeura si mure:
  • 500 g zmeura si mure
  • 200 g zahar,
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 6 foi gelatina
  • 5 linguri de zeama de lamaie
  • Pasta de zahar de culoare roz:
  • ( Se poate cumpara si din comert )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar:

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema de zmeura si mure: Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura, murele si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura si mure.

Continuam prepararea cremei: Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. 

Jeleul de zmeura si mure se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam mouse-ul de fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste putin. Punem cateva zmeure si mure deasupra , apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra mouse-ul de fructe de padure si alte cateva zmeure si mure si apoi punem ultima foaie deasupra. Dam din nou la frigider pana ce mouse-ul de fructe de padure se intareste.

Apoi intindem pasta de zahar si acoperim bine tortul , iar deasupra ornam cu flori de zahar...sau dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata "MARCELA"