Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar

de marcelalidia22 in Torturi, 19 Iun 2015 | 1940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 ½ plic praf de copt
  • Lichior Alcheimer pentru colorat blatul sau colorant alimentar lichid rosu
  • Crema de zmeura si mure:
  • 500 g zmeura si mure
  • 200 g zahar,
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 6 foi gelatina
  • 5 linguri de zeama de lamaie
  • Pasta de zahar de culoare roz:
  • ( Se poate cumpara si din comert )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar:

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)


Crema de zmeura si mure: Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura, murele si zaharul si se fierb 10 minute.


Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura si mure.


Continuam prepararea cremei: Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste.


Jeleul de zmeura si mure se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.


Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam mouse-ul de fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste putin. Punem cateva zmeure si mure deasupra , apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra mouse-ul de fructe de padure si alte cateva zmeure si mure si apoi punem ultima foaie deasupra. Dam din nou la frigider pana ce mouse-ul de fructe de padure se intareste.


Apoi intindem pasta de zahar si acoperim bine tortul , iar deasupra ornam cu flori de zahar...sau dupa imaginatia fiecaruia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

19.06.2015, 20:57

Ce delicos trebuie sa fie!

mirela0911 1

21.06.2015, 16:03

Frumos tort!

-Licurici- 1

22.06.2015, 17:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello