Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

de Angelina_Elena in Torturi, 11 Mar 2013 | 11652 vizualizari

 

Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si va invit la cate-o feliuta delicioasa de tort!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 plic praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata alba cu iaurt grecesc:
  • 200 ml frisca batuta
  • 3 linguri frisca lichida
  • 100 g iaurt grecesc
  • 75 g ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • 300 g betisoare de ciocolata
  • 3 biscuiti (gen Petit Beure)
  • 14 cirese confiate
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba:

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Mousse de ciocolata alba si iaurt grecesc:  Gelatina se pune la inmuiat pentru 10 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi cu cele 3 linguri de frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata o lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam iaurtul grecesc si omogenizam usor. Topim apoi gelatina pe baie de aburi, iar cand devine lichida o adaugam peste crema de iaurt cu ciocolata alba si omogenizam. Apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Mousse  de ciocolata cu lapte: Gelatina se pune la inmuiat pentru 10 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi cu 50 ml frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata, punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand a devenit lichida o adaugam peste ciocolata calduta si omogenizam. Punem apoi ciocolata peste frisca batuta si omogenizam usor.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste. La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: Daca blatul nu s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta. Din crema de iaurt si ciocolata alba pastram 4 linguri pentru imbracat si ornat tortul. Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine. Dintr-o bucata de plastic mai tare (in cazul meu o cutie de la globuri) facem un cerc de cca. 10 cm. Invelim bucata de plastic intr-o folie transparenta si o prindem cu putin scoci pentru a o fixa. Asezam cercul astfel obtinut in mijlocul blatului, apoi punem crema de ciocolata alba cu iaurt, nivelam si dam tortul la frigider pentru 1 ora. Apoi scoatem tortul de la frigider, indepartam usor folia si asezam pe marginea tortului o alta bucata de dimensiunea tortului. Punem apoi crema de ciocolata cu lapte, nivelam si dam tortul din nou la rece pentru 1 ora.

Apoi se indeparteaza folia de pe margine, si se orneaza. Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata alba cu iaurt. Am sfaramitat niste biscuiti si i-am asezat pe margine. Apoi am facut cateva moate de crema, am pus cate-o cireasa deasupra fiecarui mot iar in mijloc am pus cateva aschii de ciocolata. Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi. Se da rece minim 1 ora inainte de a servi.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Tava in care am copt blatul are diametrul de 26 cm.

2

Pentru crema putem folosi ciocolata neagra in loc de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata in forma de inima