Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata

de papabundetot in Torturi, 7 Iul 2013 | 1179 vizualizari

 

Atat de tare ne-au placut torturile facute weekendurile trecute incat,daca tot am gasit niste minunate coacaze negre la Lidl, si la un pret decent m-am decis sa mai fac un tort,oarecum la fel (fructele si aroma fiind alta).

Pentru ca deja am experienta cu torturile de genul asta,pentru ca am tot facut am trecut la nivelul urmator as spune si pe aceste l-am facut in 2 straturi si cu 2 fructe,zmeura si coacaze negre.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat cacao

Pentru crema:

  • 250 gr zmeura
  • 250 gr coacaze negre
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml iaurt 0% grasimi
  • 400 ml frisca lichida gelatina (in functie de cantitatea de lichid,gasiti indicatii pe ambalaj)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata:

Blatul; Am separat albusurile de galbenus,si le-am batut spuma cu un praf de sare,galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (ca o maioneza) si mai apoi le-am adaugat peste albusurile batute.Am adaugat pe rand zaharul,faina,si am amestecat pentru a omogeniza cat mai bine compozitia.Cea mai mare parte am pus-o in forma de tort,ce am pastrat am adaugat peste ea  cacao pentru a face un blat marmorat.Am adaugat si compozitia cu cacao si am dat la cuptor.

Crema: In 2 vase diferite,am pus in fiecare 150 gr zahar si cate 1 plic cu zahar vanilat cu putina apa,si am lasat pe foc pana cand s-a format un sirop si zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi fructele,intr-un vas zmeura si in celalalt coacazele,am mai lasat sa fiarba 1-2 minute (fructele eu le-am zdrobit cu blenderul direct in vasul in care erau la foc),am adaugat in fiecare vas o cantitate egala de iaurt si mai apoi gelatina,dupa aproximativ 1 minut am stis focul si am dat vasele deoparte pentru a se raci.

Dupa ce s-au racit,am batut si frisca si am adaugat-o in cantitati egale in fiecare crema. Intre timp blatul s-a copt si racit,am pus peste el crema de coacaze si l-am dat la frigier pentru aproximativ o ora…pana a format o pojghita deasupra care imi garanta ca nu se vor amesteca cremele daca o pun si pe cealalta.Am adaugat si crema de zmeura si am dat din nou la frigider.

Intre timp pentru ca nu pastrasem frisca si pentru ornat,am facut un sos de ciocolata din putina smantana lichida adaugata la foc si ciocolata.Cand s-a infierbantat smantana,am adaugat ciocolata si am amestecat pana s-a omogenizat complet.

Am decorat apoi tortul cu sos de ciocolata si cateva ciorchine de coacaze.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

danakarin 1

08.07.2013, 07:16

Ce combinatie de arome !

CookieMonster 1

10.07.2013, 09:35

extraordinar

Corinuta 1

11.07.2013, 18:14

Foarte aspectuos, imi plac si mie coacazele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA