Desert tort cu crema de zmeura si mure

de oanapl in Torturi, 24 Mai 2017 | 421 vizualizari

 

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in cosmetica naturista si in alimentatie, datorita numeroaselor sale proprietati nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorita continutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gatit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte.

Uleiul de cocos Niavis este obtinut prin metode traditionale prin presare la rece. Acesta nu este procesat in niciun fel, astfel încât, dacă constatati mici impuritati, acestea sunt absolut normale, provenind de la nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri rase zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 20 g ulei de cocos
  •  crema de mure:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g smantana grasa
  • 300 g mure (congelata)
  • 60 g zahar + 3 linguri
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  •  crema de zmeura:
  • 250 g crema de branza
  • 100 g smantana grasa
  • 300 g zmeura (congelata)
  • 60 g zahar + 3 linguri
  • 10 g gelatina
  • 50 ml apa
  •  ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri zahar macinat
  • mure
  • zmeura
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de zmeura si mure:

Amesteci faina cu cacaua.

Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina cernuta cu cacaua, amestecand cu miscari usoare, de jos in sus.

Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili (de 23 cm). Torni compozitia in tava si nivelezi. Coci blatul timp de 25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti blatul pe un gratar la racit.


Pui murea intr-un vas, cu cele 3 linguri de zahar si lasi sa clocoteasca pentru 10 minute, apoi o sfarami cu o furculita si o strecori, pentru a scapa de seminte. La fel procedezi si cu zmeura. Lasi sa se raceasca cele 2 compozitii.

Crema de mure:


Mixezi crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar, daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100 g de crema de mure (au ramas vreo 30 g). Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza.


Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure. Introduci crema la frigider, pentru cca. 20 de minute (o verifici dupa 10 minute) pana cand se ingroasa putin, pentru a nu curge pe langa blat.


Pui blatul pe un platou in interiorul unui inel reglabil. Cand crema de mure are consistenta unei smantane groase, o torni peste blat si o dai la frigider.


Crema de zmeura:


Mixezi crema de branza cu smantana si zaharul macinat (puteti adauga mai mult zahar, daca doriti sa fie mai dulce crema) apoi adaugi 100 g de crema de zmeura. Mixezi compozitia pana cand se omogenizeaza.


Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece, pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de zmeura si o torni peste crema de mure, apoi introduci platoul la frigider si il lasi pentru cel putin 2 ore, pana cand se intaresc cremele.


Tai ciocolata bucatele. Torni 50 ml de frisca lichida intr-un vas si o aduci la punctul de fierbere (fara a o lasa sa clocoteasca), adaugi ciocolata, o dai deoparte si o omogenizezi. Lasi sa se raceasca si sa se ingroase.


Inainte de a desface inelul, treci cu grija de jur-imprejur cu un cutit pentru a dezlipi marginile.


Torni ciocolata pe marginile tortului, lasand ca curga usor.


Mixezi frisca lichida cu zaharul si ornezi tortul dupa imaginatie. Decorezi cu mure si zmeura.


Lasi tortul la frigider pentru 2-3 ore si apoi il servesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zmeura si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

noiinbucatarie 1

25.05.2017, 17:15

Minunat!

GeorgiG 1

25.05.2017, 18:43

Ce frumos e !

dantes 1

26.05.2017, 13:13

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè