Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba

de Angelina_Elena in Torturi, 11 Mar 2013 | 5237 vizualizari

 

Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si va invit la cate-o feliuta delicioasa de tort!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 plic praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata alba cu iaurt grecesc:
  • 200 ml frisca batuta
  • 3 linguri frisca lichida
  • 100 g iaurt grecesc
  • 75 g ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca batuta
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • 300 g betisoare de ciocolata
  • 3 biscuiti (gen Petit Beure)
  • 14 cirese confiate
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba:

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Mousse de ciocolata alba si iaurt grecesc: Gelatina se pune la inmuiat pentru 10 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi cu cele 3 linguri de frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata o lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam iaurtul grecesc si omogenizam usor. Topim apoi gelatina pe baie de aburi, iar cand devine lichida o adaugam peste crema de iaurt cu ciocolata alba si omogenizam. Apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Mousse de ciocolata cu lapte: Gelatina se pune la inmuiat pentru 10 minute in apa rece. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi cu 50 ml frisca lichida. Dupa ce am topit ciocolata, punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand a devenit lichida o adaugam peste ciocolata calduta si omogenizam. Punem apoi ciocolata peste frisca batuta si omogenizam usor.


Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste. La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.


Asamblare: Daca blatul nu s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta. Din crema de iaurt si ciocolata alba pastram 4 linguri pentru imbracat si ornat tortul. Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine. Dintr-o bucata de plastic mai tare (in cazul meu o cutie de la globuri) facem un cerc de cca. 10 cm. Invelim bucata de plastic intr-o folie transparenta si o prindem cu putin scoci pentru a o fixa. Asezam cercul astfel obtinut in mijlocul blatului, apoi punem crema de ciocolata alba cu iaurt, nivelam si dam tortul la frigider pentru 1 ora. Apoi scoatem tortul de la frigider, indepartam usor folia si asezam pe marginea tortului o alta bucata de dimensiunea tortului. Punem apoi crema de ciocolata cu lapte, nivelam si dam tortul din nou la rece pentru 1 ora.


Apoi se indeparteaza folia de pe margine, si se orneaza. Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata alba cu iaurt. Am sfaramitat niste biscuiti si i-am asezat pe margine. Apoi am facut cateva moate de crema, am pus cate-o cireasa deasupra fiecarui mot iar in mijloc am pus cateva aschii de ciocolata. Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi. Se da rece minim 1 ora inainte de a servi.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Tava in care am copt blatul are diametrul de 26 cm.

2

Pentru crema putem folosi ciocolata neagra in loc de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 21:50

superb .... delicios

Giana 1

28.05.2014, 08:29

Super

Valclaudia 1

30.07.2014, 06:51

wow, am ratat eu bunaciunea asta de tort??? Arata de nota 20! Bravo Daria!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!