Tort "Negresa cu nuci"

de simona72 in Torturi, 8 Noi 2013 | 4885 vizualizari

 

Este prajitura Negresa, la care imi sta gandul de cateva zile de cand am vazut-o la Irina....foarte putin modificata...delicioasa. Multumesc Irina, multumesc fetelor, pt tot ce am invatat de la voi!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 150 gr lapte batut sau kefir
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 3 linguri cacao
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt

pt glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • 50 ml smantana pt frisca
  • pt decor:
  • nuci prajite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negresa cu nuci":

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile pe rand, vanilia, cacao si mixam pana se incorporeaza si se desface cacaoa. Adaugam treptat si laptele batut, iar la urma nuca macinata. Punem peste jumatate din albusurile spuma si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la celelalte, amestecand cu telul sa se desfaca si sa se incorporeze bine.


Adaugam si restul de albus, de data asta amestecand mai incet sa nu scoatem tot aerul din ele. Am pus aluatul intr-o forma de copt rotunda de silicon, am dat forma la cuptorul incind la 170-180 grade pt 30 minute. Topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca pe baie de aburi. Cand tortul este rece turnam glazura, lasam sa se intareasca si presaram deasupra bucati de nuca prajita.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negresa cu nuci"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 23:23

foarte gustos

diana_k 1

11.11.2013, 13:45

kukibella 1

11.11.2013, 13:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert brownies cu cirese Maraschino