Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci

de Miha in Torturi, 14 Apr 2009 | 4234 vizualizari

 

Un tort cu mousse de ciocolata si cu nuci de la Miha.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 150 g faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse-ul ce ciocolata si nuci avem nevoie de:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura coniac
Portii: -4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat. Cand incepe sa se aureasca, turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat, iar restul pentru insiropat.


Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Daca spuma de albusuri are consistenta corecta, amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.


Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.


La sfarsit nuca macinata.


Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.


Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca. Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.


Restul de frisca il batem bine.


Adaugam peste ciocolata si amestecam usor. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.


Topim ciocolata impreuna cu untul, frisca si coniacul. Lasam sa se raceasca.


Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.


Insiropam fiecare parte si umplem cu crema. Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi “imbracate” cu nuca.


Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elena1988 1

04.03.2011, 16:51

MOKUSKA 1

30.04.2014, 23:36

monik80 1

17.03.2015, 21:04

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sachertorte