Tort cu mousse de piersici

de Dea_Dea in Torturi, 21 Sep 2013 | 4501 vizualizari

 

Pentru ca mama mi-a facut cadou doua tavi de copt , am zis sa fac un tortulet, si pentru ca mi-a adus si piersici de la tara , si pentru ca am 6 luni de Bucataras, va prezint ce a iesit :)

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • o lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao

CREMA(Mousse de piersici)

  • 10 piersici
  • 5 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic gelatina

SIROP

  • 100 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom

GLAZURA

  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:


Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, faina, iar la final cacaoa.


Se pune in tava(16 cm diametru) si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit.


Crema:


Piersicile se curata de coaja si se scot samburii. Se pun in cratita cu zaharul , se pun pe foc pana se topeste zaharul si se inmoaie.Se lasa la racit , iar apoi se piseaza cu blender-ul. Frisca se bate si se incorporeaza in piersici, iar la final se adauga gelatina.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


Glazura:


Ciocolata rupta bucati si frisca se pun la topit pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit 2-3 min.


Asamblare


Blatul se taie in trei(2 taieturi) , se insiropeaza. Se pune o parte insiropata in tava in care s-a copt , un rand de crema, iarasi blat insiropat, inca un rand de crema, blat , crema.Se da la frigider cateva ore .


Se scot marginile tavii si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

Gelatina se prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Dea_Dea 1

21.09.2013, 12:39

Ioi Miha multumesc

Dea_Dea 1

21.09.2013, 12:39

Multumesc tare mult

nadea68 1

21.09.2013, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru diabetici