Tort bomba de portocale

de Toamna07 in Torturi, 12 Dec 2014 | 2092 vizualizari

 

Nu va imaginati cum miroase in bucatarie cand pregatim acest tort ideal pentru Sarbatorile de iarna...Sucul si coaja aromata a portocaleor din blat si crema, vor face din acest tort un desert irezistibil si usor de preparat . Aspectul tortului meu nu este chiar de 5 stelute ,dar de-abia am reusit sa salvez o portie pentru pozat. Deci...gustul... Si... intotdeauna o prajitura pregatita in casa va castiga teren in fata uneia cumparate din comert.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 20 cm .


Blat :

  • 200 g faina alba 000
  • 3 oua
  • 2 portocale
  • 180 g zahar
  • 150 g unt/margarina
  • 100 g amidon
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 200 ml lapte
  • 1 portocala
  • 1 ou
  • 100g smantana
  • 60 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic vanilie

Sirop :

  • 150 ml suc de portocale il vom turna peste 4 linguri de zahar caramelizat . Lasam pe foc pana se topeste zaharul . Dam deoparte,lasam sa se raceaca si punem esenta de vanilie

Decor :

  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bomba de portocale:

Mod de preparare BLAT:


Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu amidonul si se cern;le incorporam incet peste compozitia cu unt. Presaram si praful de copt . Turnam compozitia in tava tapetata cu unt si faina.Dam blatul la cuptor incins la 180 de grade pentru 40 de minute.


Mod de preparare Crema:


Intr-o craticioara , punem oul cu zaharul si faina; amestecam bine cu telul pana obtinem un amestec omogen.Adaugam coaja rasa si zeama de portocala,turnam laptele rece,smantana .Amestecam si punem craticioara pe foc mic,fierbem si amestecam intruna ca sa nu se lipeasca.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Inainte de a o turna pe blat o mixam sa devina fina.



Decor :


Maruntim ciocolata si o amestecam cu celelalte ingrediente.Le topim pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde.Omogenizam glazura si o turnam pe tort.


Asamblare :


Blatul racit il taiem in jumatate transversal . Este un blat destul de umed ,asa ca nu este nevoie sa-l insiropam.Eu l-am insiropat cu un sirop facut din zahar ars ,apa si putin suc de portocale. Peste prima parte de blat am pus toata crema ,am intins-o si am acoperit cu cealalta parte de blat.


Acoperim tortul cu glazura de ciocolata . Servim rece.


Pofta buna !





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bomba de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Toamna07 1

16.12.2014, 15:02

Raluca57 1

17.12.2014, 22:50

Am facut-o. Aromata, buna. Mi s-a părut ca blatul e destul de umed, cum ai spus, si nu l-am mai însiropat. Mergea mai bine însiropat.

noiinbucatarie 1

07.03.2016, 16:18

de facut neaparat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale fara coacere