Tort cu nuca

de Madelline in Torturi, 3 Mar 2014 | 5537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa rece
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 praf copt
  • putin unt pt forma
  • hartie de copt
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 3 lg amidon
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar
  • 150 gr unt
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta rom
  • 1/2 cana nuca macinata
  • SIROP:
  • 3 lg zahar
  • 2 cani apa
  • esenta rom sau vanilie
  • ORNAT:
  • Frisca hulala
  • Nuci macinate
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:

Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,mixam pana devin spuma tare.

Adaugam si galbenusurile,cele 4 lg de apa rece si amestecam de  jos in sus.

Incingem cuptorul la 180 grade.

La sfarsit punem faina treptat cu praful de copt si amestecam foarte bine de jos in sus.

Ungem o tava cu unt ,o tapetam cu hartie , turnam compozitia si o adaugam in cuptorul incins la 180 grade pt. 35 40 min.

Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min,facem testul cu scobitoarea .

Crema:

Amestecam amidonul,zaharul si cacaoa cu cateva lg de lapte,amestecam cu un tel foarte bine.Restul de lapte il punem la fiert.

Cand incepe sa fiarba laptele punem si amestecul,amestecand tot timpul cu telul sa nu se formeze cocoloase.

Cand incepe sa se ingroase oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Adaugam untul mixat cu zaharul pudra, nucile macinate si esenta de rom peste crema rece.

Siropul:

Punem o craticioara pe foc,adaugam zaharul,lasam sa se caramelizeze apoi punem apa,asteptam sa se topeasca tot zaharul si oprim focul,adaugam esenta.

Taiem blatul in 3 straturi egale,insiropam pe rand si punem cate un strat de crema.

Eu am ornat cu frisca si nuci macinate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000