Tort cu nuca

de Madelline in Torturi, 3 Mar 2014 | 6516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa rece
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 praf copt
  • putin unt pt forma
  • hartie de copt
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 3 lg amidon
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar
  • 150 gr unt
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta rom
  • 1/2 cana nuca macinata
  • SIROP:
  • 3 lg zahar
  • 2 cani apa
  • esenta rom sau vanilie
  • ORNAT:
  • Frisca hulala
  • Nuci macinate
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:

Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,mixam pana devin spuma tare.

Adaugam si galbenusurile,cele 4 lg de apa rece si amestecam de  jos in sus.

Incingem cuptorul la 180 grade.

La sfarsit punem faina treptat cu praful de copt si amestecam foarte bine de jos in sus.

Ungem o tava cu unt ,o tapetam cu hartie , turnam compozitia si o adaugam in cuptorul incins la 180 grade pt. 35 40 min.

Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min,facem testul cu scobitoarea .

Crema:

Amestecam amidonul,zaharul si cacaoa cu cateva lg de lapte,amestecam cu un tel foarte bine.Restul de lapte il punem la fiert.

Cand incepe sa fiarba laptele punem si amestecul,amestecand tot timpul cu telul sa nu se formeze cocoloase.

Cand incepe sa se ingroase oprim focul si o lasam sa se raceasca.

Adaugam untul mixat cu zaharul pudra, nucile macinate si esenta de rom peste crema rece.

Siropul:

Punem o craticioara pe foc,adaugam zaharul,lasam sa se caramelizeze apoi punem apa,asteptam sa se topeasca tot zaharul si oprim focul,adaugam esenta.

Taiem blatul in 3 straturi egale,insiropam pe rand si punem cate un strat de crema.

Eu am ornat cu frisca si nuci macinate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Papusa