Tort cu nuca

de Madelline in Torturi, 3 Mar 2014 | 3427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg apa rece
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 praf copt
  • putin unt pt forma
  • hartie de copt
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 3 lg amidon
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar
  • 150 gr unt
  • 2 lg zahar pudra
  • esenta rom
  • 1/2 cana nuca macinata
  • SIROP:
  • 3 lg zahar
  • 2 cani apa
  • esenta rom sau vanilie
  • ORNAT:
  • Frisca hulala
  • Nuci macinate
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blatul:


Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,mixam pana devin spuma tare.


Adaugam si galbenusurile,cele 4 lg de apa rece si amestecam de jos in sus.


Incingem cuptorul la 180 grade.


La sfarsit punem faina treptat cu praful de copt si amestecam foarte bine de jos in sus.


Ungem o tava cu unt ,o tapetam cu hartie , turnam compozitia si o adaugam in cuptorul incins la 180 grade pt. 35 40 min.


Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min,facem testul cu scobitoarea .


Crema:


Amestecam amidonul,zaharul si cacaoa cu cateva lg de lapte,amestecam cu un tel foarte bine.Restul de lapte il punem la fiert.


Cand incepe sa fiarba laptele punem si amestecul,amestecand tot timpul cu telul sa nu se formeze cocoloase.


Cand incepe sa se ingroase oprim focul si o lasam sa se raceasca.


Adaugam untul mixat cu zaharul pudra, nucile macinate si esenta de rom peste crema rece.


Siropul:


Punem o craticioara pe foc,adaugam zaharul,lasam sa se caramelizeze apoi punem apa,asteptam sa se topeasca tot zaharul si oprim focul,adaugam esenta.


Taiem blatul in 3 straturi egale,insiropam pe rand si punem cate un strat de crema.


Eu am ornat cu frisca si nuci macinate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Madelline 1

04.03.2014, 02:40

da,mi-a placut mult,ms pt reteta

Pushaa 1

04.03.2014, 08:55

delicios!

_Alina_ 1

04.03.2014, 11:26

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu nuca si crema de vanilie