Tort cu nuci si caramel

de magieinfarfurie in Torturi, 13 Dec 2012 | 5306 vizualizari

 

Un tort cu multa crema si nuci imbracate in caramel. Verdictul sarbatoritului de azi... "nesanatos de bun" :). Pozele si cuvintele nu-l pot descrie...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua;
  • - 4 linguri faina;
  • - 8 linguri zahar;
  • - 2 lingui ulei;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • - 200 g zahar, plus 2 linguri;
  • - 1 l lapte;
  • - 6 linguri faina;
  • - 50 g unt;
  • - 1 lingura esenta vanilie (optional).
  • Pentru glazura cu nuci:
  • - 200 g zahar;
  • - 200 g nuci prajite si taiate grosier;
  • - 250 g unt 65 % grasime.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si caramel:

Blatul:


Blatul se face dupa cea mai simpla reteta. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu cele 8 linguri de zahar pana se formeaza o spuma consistenta. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca si apoi se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt.


Apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste si trece testul scobitorii, aproximativ 30 minute.


Crema:


Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, la foc mic.


Intr-un vas se amesteca faina cu cele 2 linguri de zahar, se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se amesteca in continuu pana se dizolva complet caramelul, si crema se ingroasa. Apoi se adauga untul si se omogenizeaza.


Blatul se taie in doua si se pune baza intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu putin ulei. Peste ea se toarna crema fierbinte, se acopera cu cea de-a doua parte de blat si se lasa la racit. Eu am lasat peste noapte si dimineata am facut glazura. Glazura cu nuci: Se caramelizeaza zaharul. Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se incorporeaza nucile. Pe un platou se aseaza tortul, se scot peretii tavii si se toarna peste blat glazura. Se lasa sa se raceasca si apoi...pe el :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

deyutzky 1

14.12.2012, 22:52

un deliciuuuu

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:37

Vai, cât de bine arată!

Nyko 1

13.10.2013, 15:40

mmm ce bn arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte si nuca pralinata