Tort cu pepene galben a la Adela

de Bucataras in Torturi, 30 Apr 2009 | 4007 vizualizari

 

“Va trimit o reteta de tort delicios, mai greut de facut, dar garantez succesul!”, a scris Adela in primul mail trimis Bucatarasilor, dupa care a sosit si reteta cu pozele…
E un pic mai laborios, macar e bine ca nu folosim cuptorul…a fost ffff apreciat la acest Craciun!

 

INGREDIENTE

  • blat si decor:
  • 800 g pepene galben
  • 1500 gr pepene turkestan
  • esenta rom
  • un blat de cioco;
  • crema:
  • 15 g gelatina
  • 300 gr branza vaci
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100g zahar
  • rom sau vermut 40ml(eu nu am pus -ca a mancat si minunea mea)
  • 300 ml frisca
  • 50 gr cioco rasa pt decor;
  • in plus:
  • 4 linguri gem de caise
  • un plic tort gelee(gelatina colorata)
  • 55 g zahar
  • 150 ml frisca
  • fulgi de migdale(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pepene galben a la Adela:

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min;


2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola gelatina, se inglobeaza si se da la rece; apoi se adauga frisca batuta +/- cioco rasa; 1/2 din cantitate se aseaza pe primul blat, se pune al doiea, se unge cu gem, se pune crema, al treilea se mai unge cu putin gem si se da la rece vreo ora;

3. se scurg bilele, se prepara gelatina pt decor, se acopera bilelele, se imbraca in frisca batuta si se decoreaza cu fulgii de migdale si/sau ciocolata, eu preferand ciocolata.


Si adela are un blog personal, click AICI, care poarta numele fetitei sale, Alessi Maria.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pepene galben a la Adela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Puisori