Tort cu piersici si ananas fara blat

de Patricia Iordache in Torturi, 27 Feb 2013 | 13338 vizualizari

 

Acest tort pregatit pe fuga, pentru ziua mea, acum vreo 2 ani.

 

INGREDIENTE

  • Ne trebuie:
  • - 6 plicuri gelatina (10 gr * 6 plicuri)
  • - apa pentru preparat gelatina
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 2 oua
  • - 1 cutie compot ananas bucati
  • - 1 cutie compot piersici jumatati
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata
  • pentru frisca
  • - 1l frisca lichida
  • - 2 cani zahar tos
  • - 1 lingura smantana grasa
  • pentru ornare
  • - frisca colorata,
  • frisca alba,
  • floricele din pasta de zahar ( eu le-am facut singura) sau cumparate din comert
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ananas fara blat:

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar, adaugi cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.  

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 2 cani de zahar si cu 1 lingura de smantana.  

Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata si le lasi cam 30 minute. Scoti din compot bucatile de ananas si le pui la scurs intr-o sita. Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.  

Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse de visinata si bucatile de ananas.  

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma patrata si o forma inimioara), asezi in aceasta forma folie alimentara pe fund si pe pereti, torni 1/2 din compozitia obtinuta si dai la rece pentru 15 minute. Dupa ce s-a inchegat putin, o scoti de la frigider si asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus. Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.  

Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi faci modele dupa bunul plac din frisca colorata (frisca alba amestecata cu putin colorant alimentar). Poti orna chiar si cu fructe sau floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ananas fara blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

28.02.2013, 12:44

Mm... bun-bun! Si frumos pe dreasupra!!

Patricia Iordache 1

13.03.2013, 18:11

Multumesc mult fetelor

Valclaudia 1

22.07.2013, 06:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota cu fructe