Tort cu piersici si capsuni

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Mai 2016 | 4520 vizualizari

 

Un tort rapid, racoritor si fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri);
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g);
  • un plic de gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar, pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si capsuni:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.


Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.


Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica.


Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.


Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).


Se pune o cratita cu apa la foc.


Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.


Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.


Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.


Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.


Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).


Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.


Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.


Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.


Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.05.2016, 22:49

Merisor 1

24.05.2016, 06:59

Minunat!

Andra_Constantinescu 1

24.05.2016, 16:43

Multumesc mult, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

13642 puncte

Bya Ralu

9840 puncte

MotanLaOale

8126 puncte

Constelatialeu

4816 puncte

Rocsi

4674 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de curcan
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii