Tort cu piersici si capsuni

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 23 Mai 2016 | 3013 vizualizari

 

Un tort rapid, racoritor si fara coacere.

 

INGREDIENTE

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri);
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g);
  • un plic de gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar, pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si capsuni:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.


Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea.


Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica.


Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie.


Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).


Se pune o cratita cu apa la foc.


Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.


Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.


Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.


Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie.


Se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar).


Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur.


Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava.


Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot.


Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.05.2016, 22:49

merisor 1

24.05.2016, 06:59

Minunat!

Andra_Constantinescu 1

24.05.2016, 16:43

Multumesc mult, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mere coapte umplute cu stafide si coacaze