Tort cu piersici si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 15 Feb 2014 | 3784 vizualizari

 

Din pacate nu am poze cu sectiunea deoarece tortul este facut cadou!Pentru ideea tortului m-am inspirat de la Laura Adamache iar pentru blat de la Eluca.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura praf de budinca de ciocolata
  • 1 lingura plina de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 35 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri sirop de piersici(Din compot)
  • 4 linguri coniac
  • Crema:
  • 150 ml sirop de piersici
  • 250 ml lapte
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 15 g gelatina+100 ml sirop de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri coniac
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 8-10 jumatati de piersica din compot
  • Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ciocolata:

Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.


Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.


Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor.


Amesteca faina cu praful de budinca,praful de copt,amidonul si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.


Adauga mixul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.


Adauga si restul de spuma si amesteca usor cu ajutorul unei spatule de sus in jos.


Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.


Pentru sirop pune la fiert apa cu zaharul si lasa pe foc pana se topeste zaharul.


Ia de pe foc ,adauga siropul de piersici,zaharul vanilat si coniacul si lasa-l la racit.


Amesteca galbenusurile cu zaharul ,esenta de migdale si praful de budinca apoi adauga treptat siropul de piersici si laptele si pune pe foc amestecand continuu pana prinde consistenta.


Hidrateaza gelatina in siropul de piersica timp de 5 minute.


Topeste gelatina pe foc foarte mic(atentie mare sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.


Mixeaza frisca(nu foarte tare ,doar cat sa prinda consistenta) apoi adauga budinca si omogenizeaza bine.


Pe un platou aseaza prima foaie de blat si insiropeaz-o.


Aseaza de jur imprejurul blatului jumatatile de piersica si un cerc detasabil.(acest lucru va ajuta sa decupam exact cercul din al doilea blat.)


Din a doua foaie decupeaza un cerc si pune-l peste blatul insiropat.(insiropeaza si cerculetul in prealalbil)


Ia jumatatile de piersica si unge marginea cu putina crema.


Pune iar piersicile si acopera-le 2/3 din crema.


Peste crema pune blatul decupat pe care il insiropezi si pe el.


Acopera cu restul de crema si da la rece peste noapte.


Mixeaza bine frisca si imbraca tortul.


Topeste 80 g ciocolata pe baie de aburi apoi cu ajutorul unui posh cu un varf foarte subtire deseneaza inimioare pe un fund de lemn tapetat cu hartie de copt.


Toaca marunt restul de ciocolata si imbraca cu ea tot tortul apoi decoreaza cu inimioarele de ciocolata.(Eu am scris si numele sarbatoritului)

 

TIPS-URI

1

In cazul in care se intareste prea tare crema inainte de a o pune peste piersici adaugati cateva linguri de lapte pana ajunge la consistenta dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

laura_n 1

16.02.2014, 13:54

Mihaela )))
delicioasa combinatie!

Ina 1

16.02.2014, 14:55

Lavinia 1

17.02.2014, 09:17

Multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata - reteta nr 400