Tort Diplomat

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 22 Sep 2010 | 12908 vizualizari

 

tortul l-am facut de ziua surorii mele care a implinit 20 de ani!!la multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • -un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
  • -fructe(eu am folosit portocale,kiwi,ananas,struguri,pere)
  • -5 galbenusuri
  • -200g zahar
  • -6 linguri amidon
  • -500ml lapte
  • -vanilie
  • -500 ml frisca
  • -3 plicuri gelatina
  • SIROP:
  • -250 ml apa
  • -150 g zahar
  • -arome/suc de fructe
  • DECOR:
  • 200 ml frisca
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit

-3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa(sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa
-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider
-dupa ce cremas-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza,apoi fructele taiate bucati

SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

ASAMBLARE:

O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe,apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema.

Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii ,se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca,marginile se imbraca in piscoturi(pe care la taiati dupa inaltimea tortului).Piscoturile se "strang" cu o funda.
Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

madi_marin 1

23.09.2010, 09:10

foarte frumos tortul..... La multi ani surorii tale....!

Sylvia 1

24.09.2010, 18:56

Excelent arata , frumos tort

Corinuta 1

25.09.2010, 23:45

Vai de mine cum arata!La multi ani surorii tale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "