Tort Diplomat

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 22 Sep 2010 | 8165 vizualizari

 

tortul l-am facut de ziua surorii mele care a implinit 20 de ani!!la multi ani!!!

 

INGREDIENTE

  • -un pachet si jumatate de piscoturi savoiardi(600g)
  • -fructe(eu am folosit portocale,kiwi,ananas,struguri,pere)
  • -5 galbenusuri
  • -200g zahar
  • -6 linguri amidon
  • -500ml lapte
  • -vanilie
  • -500 ml frisca
  • -3 plicuri gelatina
  • SIROP:
  • -250 ml apa
  • -150 g zahar
  • -arome/suc de fructe
  • DECOR:
  • 200 ml frisca
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

CREMA:

-punem laptele la fiert

-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam

-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin

-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu

-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit


-3 plicuri de gelatina se amesteca cu apa(sa acopere gelatina)si se lasa 10 minute la hidratat apoi se dizolva la bain marie sau la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste crema si se amesteca bine,apoi se lasa crema pana la racire completa

-intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider

-dupa ce cremas-a racit foarte bine se incorporeaza frisca si se mixeaza,apoi fructele taiate bucati


SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca



ASAMBLARE:


O tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu folie alimentara.Se tapeteaza fundul cu un strat de piscoturi trecute prin sirop.Peste piscoturi se toarna 1/2 din cantitatea de crema si peste crema un strat de fructe,apoi inca un strat de piscoturi si restul de crema.


Tava se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana se intareste crema(cel mai bine peste noapte).Dupa ce s-a intarit crema se se desface inelul tavii ,se imbraca tortul intr-un strat generos de frisca,marginile se imbraca in piscoturi(pe care la taiati dupa inaltimea tortului).Piscoturile se "strang" cu o funda.

Tortul se decoreaza cu frisca si fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

madi_marin 1

23.09.2010, 09:10

foarte frumos tortul..... La multi ani surorii tale....!

Sylvia 1

24.09.2010, 18:56

Excelent arata , frumos tort

Corinuta 1

25.09.2010, 23:45

Vai de mine cum arata!La multi ani surorii tale!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort alb