Tort Frankfurter Krone

de Lily_Musat in Torturi, 3 Iun 2009 | 2956 vizualizari

Tort Frankfurter Krone

 

Un tort delicios

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar brun
  • 225 g faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 40 ml visinata
Pentru crema :
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 200 g de zahar
  • 250 g unt
  • 150 ml visinata  
Pentru decorat:
  • gem de visine
  • visine (eu am pus din visinata)
  • alune decojite
  • putin zahar sa le caramelizam  
 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Frankfurter Krone:

Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.


Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine.


Ungem cu unt forma de kuglehutpf si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute. Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 3 pe orizontala.


Budinca de vanilie o amestecam cu zaharul si cu 50 ml lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga budinca si se amesteca bine pana se leaga. Se lasa budinca se se raceasca. Eu am pus vasul in chiuveta si am pus apa rece amestecand din cand in cand san u se faca pojghita la suprafata.


Untul se freaca cu mixerul pana se topeste si devine ca o spuma, apoi se pune cate o lingura de budinca in unt si se amesteca pana incorporam toata budinca.La sfarsit adaugam visinata.



Primul blat il stropim cu putina visinata, punem un strat de gem de visine, un strat de crema, alternand. Nu uitati sa opriti crema pentru imbracat tortul si pentru ornat.


Se da tortul la frigider cca 30 minute, dupa care se orneaza. Se acopera cu crema in strat subtire, apoi alunele macinate si caramelizate se presara pe deasupra acoperind toata suprafata. Se formeaza cu spritul cateva rozete pe care se pun visine.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frankfurter Krone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Lily_Musat 1

22.06.2009, 07:35

Eu o am de la Laura Laurentiu care nu o poate contesta nimeni.... Este cea mai tare in materie de dulciuri si orice altceva. O adevarata maestra a bucatariei. Oricum am intrat pe net si am cautat Frankfurter Kranz si am fasit imagini cu tortul. Mersi pentru atentionare, dar eu las tot denumirea aceasta pentru ca este facut altfel.

elena1988 1

11.01.2011, 18:32

Pai doar 1 poza, asteptam sectiunea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale